Cașolț, Sibiu

În acest articol ne vom adânci în lumea fascinantă a lui Cașolț, Sibiu, explorând originile, impactul și relevanța sa astăzi. De la începuturile sale, Cașolț, Sibiu a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume, stârnind dezbateri pasionale și stârnind un interes de neegalat. De-a lungul anilor, Cașolț, Sibiu a evoluat și s-a adaptat la schimbările din societate, rămânând mereu un subiect de mare importanță. Prin acest articol ne vom cufunda în multiplele sale fațete, descoperindu-i adevăratul sens și influența în diferite domenii. Alăturați-vă nouă în această călătorie de explorare și cunoaștere despre Cașolț, Sibiu.

Cașolț
Kastenholz
—  sat  —
Biserica evanghelică din Cașolț
Biserica evanghelică din Cașolț
Cașolț se află în România
Cașolț
Cașolț
Cașolț (România)
Poziția geografică
Coordonate: 45°46′44″N 24°16′52″E ({{PAGENAME}}) / 45.77889°N 24.28111°E

Țară România
Județ Sibiu
Comună Roșia

SIRUTA145426

Populație (2021)
 - Total1.070 locuitori

Fus orarEET (+2)
 - Ora de vară (DST)EEST (+3)
Cod poștal557211

Prezență online
GeoNames Modificați la Wikidata

Poziția localității Cașolț
Poziția localității Cașolț
Poziția localității Cașolț

Cașolț (în germană Kastenholz, în dialectul săsesc Kastnhűlts, în maghiară Hermány) este un sat în comuna Roșia din județul Sibiu, Transilvania, România. Se află pe Valea Hârtibaciului.

Istoric

Caşolţ în Harta Iosefină a Transilvaniei, 1769-1773

Pe locul Cașolțului s-a aflat o așezare rurală dacică, care se întindea pe ambele părți ale pârâului Higiului, pe "Dealul Bradului" și pe "Dealul lui Dan", în punctele numite "La Pepiniera", „Tăietura" și "Gura Higiului".

Varia

Unul din personajele romanului Atemschaukel, pentru care Herta Müller a primit Premiul Nobel pentru Literatură în anul 2009, este Sarah Wandschneider, săsoaică din Kastenholz, deportată în Uniunea Sovietică împreună cu "cealaltă Sarah" - Sarah Kaunz, din Wurmloch (Vorumloc).[1]

Note

  1. ^ Herta Müller, Atemschaukel, München 2009, pag. 43 și urm.

Imagini