Charlie Hebdo

În acest articol, vom pătrunde în lumea interesantă a lui Charlie Hebdo. Este un subiect care a captat atenția a milioane de oameni de-a lungul istoriei, stârnind un interes din ce în ce mai mare astăzi. Charlie Hebdo a fost obiect de studiu, dezbatere și reflecție în diferite domenii, de la știință la cultura populară. Cu această ocazie, vom aprofunda în diversele sale fațete, explorând originile, caracteristicile și impactul său asupra lumii contemporane. Va fi o călătorie fascinantă prin Charlie Hebdo, descoperindu-i relevanța și semnificația în societatea noastră actuală. Pregătește-te să explorezi acest subiect captivant care i-a captivat pe mulți!

Charlie Hebdo
Redactor-șefGérard Biard
Georges Wolinski  Modificați la Wikidata
RedactorCharb]
Philippe Val]
Gébé
Gérard Biard  Modificați la Wikidata
Categoriesatiră politică
satirical newspaper]  Modificați la Wikidata
Frecvență1 săptămână  Modificați la Wikidata
Primul număr  Modificați la Wikidata
SediuParis  Modificați la Wikidata
Locul publicăriiFranța[1]  Modificați la Wikidata
CompanieRiss]  Modificați la Wikidata
ȚarăFranța  Modificați la Wikidata
Limbălimba franceză[1]  Modificați la Wikidata
ISSN1240-0068
FormatBerliner  Modificați la Wikidata
Prezență online
Site webhttps://charliehebdo.fr
https://charliehebdo.fr/en/
http://gallicaintramuros.bnf.fr/ark:/12148/cb344530789/date[1]  Modificați la Wikidata
Sloganul „Je suis Charlie” (tr. „eu sunt Charlie”), difuzat pe rețelele de socializare după atac.

Charlie Hebdo este o revistă satirică franceză, cu apariție săptămânală, care publică în mare parte ilustrații (caricaturi și desene), dar și reportaje, articole controversate și glume. Având puternice vederi de stânga și anti-religioase, revista este caracterizată de poziția ei critică față de islamism, catolicism, iudaism și extremismul de dreapta.

Revista a fost fondată în 1969, apărând până în 1981. După o întrerupere de peste zece ani, publicarea a fost reluată în 1992. Conducătorii ei au fost François Cavanna (1969–1981), Philippe Val (1992–2009) și Stéphane Charbonnier (2009-2014).

Amenințată în mod repetat de fundamentaliștii islamiști, revista a răspuns la provocări menținându-și tonul satiric și punându-l pe Allah în ipostaze de nedescris.Sediul vechi a fost incendiat la 2 noiembrie 2011. La 7 ianuarie 2015, în timpul unei ședințe de redacție, a fost atacat și noul sediu din Paris al săptămânalului satiric. Atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morți și 11 răniți, atacatorii fiind uciși după două zile de către forțele speciale ale poliției.

Note

Legături externe