În acest articol vom explora Comorbiditate și impactul său în diferite domenii. Comorbiditate este un subiect care a captat atenția oamenilor de toate vârstele și mediile. De-a lungul timpului, Comorbiditate a generat un mare interes și a făcut obiectul discuțiilor în diverse domenii, de la știință până la cultura populară. În acest sens, este relevant să examinăm influența Comorbiditate în societate, precum și evoluția sa de-a lungul anilor. Prin acest articol, vom căuta să facem lumină asupra acestui subiect și să oferim o imagine detaliată a implicațiilor sale în lumea de astăzi.
În medicină, comorbiditatea - din latină morbus („boală”), co („împreună”), -ity (parcă - mai multe boli împreună) - este prezența uneia sau mai multor afecțiuni suplimentare care adesea co -apar (adică concomitent sau concomitent) cu o afecțiune primară. Comorbiditatea descrie efectul tuturor celorlalte stări pe care le-ar putea avea un pacient în parte, altele decât condiția primară de interes și poate fi fiziologică sau psihologică. În contextul sănătății mintale, comorbiditatea se referă adesea la tulburări care sunt adesea coexistente între ele, cum ar fi depresia și tulburările de anxietate. Conceptul de multimorbiditate este legat de comorbiditate, dar prezintă un sens și o abordare diferită.
În medicină , comorbiditatea se referă la: prezența uneia sau mai multor tulburări asociate cu o tulburare sau boală primară; efectul cauzat de aceste tulburări sau boli asociate. În psihiatrie , comorbiditatea este prezența simultană a mai multor diagnostice. Nu presupune neapărat prezența mai multor boli, ci imposibilitatea punerii unui singur diagnostic.
Termenul „comorbid” are trei definiții:
Clasificare | |
---|---|
Resurse externe |