Compus de șase cuburi cu libertate de rotație

În acest articol, vom explora subiectul Compus de șase cuburi cu libertate de rotație în profunzime. De la origini și până la relevanța sa astăzi, vom analiza diferite aspecte care ne vor permite să înțelegem importanța lui Compus de șase cuburi cu libertate de rotație în diferite contexte. Cu o abordare multidisciplinară, vom aborda atât aspectele istorice, cât și cele contemporane, precum și influența acestora în domenii precum cultura, societatea și tehnologia. Pe parcursul acestor pagini, vom căuta să descoperim noi perspective și să reflectăm asupra semnificației lui Compus de șase cuburi cu libertate de rotație în lumea de astăzi.

Compus de șase cuburi
cu libertate de rotație
Descriere
Tipcompus poliedric uniform
UC06 - UC07 - UC08
Fețe36 (pătrate)
Laturi (muchii)72
Vârfuri48
Configurația vârfului4.4.4[1]
Configurația fețeiV3.3.3.3
Grup de simetrie
Volum6,000 a3   (a = latura)
ProprietățiConstituenți: 6 cuburi
Figura vârfului

În geometrie compusul de șase cuburi cu libertate de rotație este un compus poliedric uniform realizat dintr-un aranjament simetric de 6 cuburi, considerate drept prisme pătrate.[2]

Are indicele de compus uniform UC07.[2]

Realizare

Poate fi construit prin suprapunerea a șase cuburi identice într-un cub și apoi rotirea lor în perechi în jurul celor trei axe care trec prin centrele a câte două fețe opuse ale cubului. Fiecare tetraedru este rotit cu un unghi egal (și opus, într-o pereche), θ.

Când θ = 0, toate cele șase cuburi coincid. Când θ este de 45°, apare compusul de trei cuburi, mai simetric (fără libertate de rotație).

Mărimi asociate

Coordonate carteziene

Coordonatele carteziene ale vârfurilor compusului sunt toate permutările

Volum

Următoarea formulă pentru volum V este stabilită pentru lungimea laturilor tuturor poligoanelor (care sunt regulate) a:


Imagini

Note

  1. ^ risdoh, bendwavy.org, accesat 2023-08-18
  2. ^ a b en Skilling, John (), „Uniform Compounds of Uniform Polyhedra”, Mathematical Proceedings of the Cambridge Philosophical Society, 79 (03): 447–457, doi:10.1017/S0305004100052440, MR 0397554 

Vezi și

Compuși de cuburi

Legături externe