În articolul de astăzi vom aprofunda subiectul Discuție Utilizator:DieselEngineRO/Arhiva 2017, un subiect care va genera, fără îndoială, un mare interes pentru un spectru larg de cititori. Discuție Utilizator:DieselEngineRO/Arhiva 2017 este un subiect care a captat atenția oamenilor de toate vârstele și categoriile sociale, iar importanța sa transcende granițele și culturile. Pe parcursul acestui articol vom explora diferitele aspecte ale Discuție Utilizator:DieselEngineRO/Arhiva 2017, abordând relevanța sa istorică, impactul său asupra societății actuale și posibilele implicații pentru viitor. De la influența sa asupra economiei până la rolul său în cultura populară, Discuție Utilizator:DieselEngineRO/Arhiva 2017 este un subiect care merită examinat îndeaproape pentru a înțelege adevărata sa amploare și semnificație.
Nu scrieți mesaje în arhivă pentru că probabil nu vor fi citite. Dacă doriți să continuați o discuție arhivată aici, copiați fragmentul care vă interesează și reporniți discuția la pagina relevantă. |
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
| |||
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia. | |||
![]() |
Cum să creați un articol Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru. |
![]() |
Politicile Wikipediei Standarde și norme adoptate de către comunitate. |
![]() |
Întrebări frecvente Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători. |
![]() |
Cei cinci piloni ai Wikipediei Principiile de bază ale proiectului. |
![]() |
Ajutor Manualul general al Wikipediei. |
![]() |
Aflați cum să editați pagini Ghid de modificare a paginilor wiki. |
![]() |
Ghid Învățați cum să editați pas cu pas. |
![]() |
Ilustrare Trimiteți fișiere și ilustrați articole. |
![]() |
Pagina de teste Locul destinat experimentelor. |
![]() |
Solicitați asistență Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași. |
![]() |
Cafenea Informații și discuții despre Wikipedia. |
![]() |
Wikizare rapidă O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki. |
![]() Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura. Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie DieselEngineRO/Arhiva 2017) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia. Rețineți faptul că editările în conflict de interese contravin principiilor Wikipedia și că editările în articole pe subiecte în care aveți un interes pecuniar sunt supuse unor restricții suplimentare. |
Vă mulțumim pentru contribuția dumneavoastră recentă la articolul TV Kit Onești, dar la Wikipedia nu pot fi acceptate materiale pentru care nu aveți drepturi de autor, fie de pe alte site-uri, fie din publicații tipărite. Puteți încerca să rescrieți textul cu cuvintele dumneavoastră. Vă invităm să citiți pagina de bun venit dacă doriți să aflați cum puteți contribui la această enciclopedie.
Dacă totuși sunteți titularul drepturilor de autor pentru materialul pe care l-ați introdus, vă rugăm să urmați instrucțiunile pentru autorii care doresc să ofere materiale Wikipediei. Vă mulțumim încă o dată. — Ionutzmovie discută 19 ianuarie 2017 21:39 (EET)
Mulțumesc pentru informațiile oferite. Am modificat la scurt timp după ce am creat articolul, mesajul l-am văzut după toată treaba.DieselEngineRO (discuție) 20 ianuarie 2017 09:39 (EET)
Cetatea Sării HR-I-m-B-12644.02 se afla la Miercurea Ciuc, nu în Pasul Uz.--Accipiter Q. Gentilis(D) 22 ianuarie 2017 11:19 (EET)
Adevărat parțial dar pasul Uz se continuă în două direcții: Sânmartin și Miercurea Ciuc (Șumuleu). DieselEngineRO (discuție) 22 ianuarie 2017 11:22 (EET)
Ce are una cu alta ? Geografic cetatea a fost situată în altă parte. În plus nu am văzut în textul pus de dv. ca referință faptul că un drum al sării trecea prin Pasul Uz. Ar fi logic să fi fost așa, totuși indicați-mi în referință vă rog porțiunea din text unde este afirmat acest lucru. Poate mi-a scăpat.--Accipiter Q. Gentilis(D) 22 ianuarie 2017 11:31 (EET)
Desigur: http://mek.niif.hu/04800/04804/html/75.html Monument HR-I-m-B-12644.02 // poziția 11/p.1361 in "Lista Monumentelor Istorice 2010-Jud.Harghita" ( link: www.monumenteistorice.ro/legislatie/LMI/LMI-2010_HR.pdf )
Descrierea fortificațiilor în: - Orbán Balázs, «"A Székelyföld leírása történelmi, régészeti, természetrajzi s népismei szempontból"», Pest, 1868», vol.II, pp.21-22 (link "Magyar Elektronikus Könyvtár": http://mek.niif.hu/04800/04804/html/75.html ) - Janovits István Zsolt, "Cercetări Arheologice din Sud-Estul Transilvaniei între anii 1997 - 2001" (Angustia,2002) ( http://erdelyi-templomok.weebly.com/tanulmaacutenyok-cikkek--articole.html ) Pentru 3 monumente aflate în pozițiile 9-11 se face 'echivalarea': Nagysomlyó-Sóvár"="Mt. Șumuleu Mare-Cetatea de Sare" - (poziția 9/p.1360) // HR-I-s-B-12644 // Fortificațiile de pe Șumuleu Mare // municipiul Miercurea Ciuc "Nagysomlyó-Sóvár" (Mt. Șumuleu Mare-Cetatea de Sare) cartier Șumuleu - (poziția 10/p.1361) // HR-I-m-B-12644.01 // Turn // municipiul Miercurea Ciuc "Nagysomlyó-Sóvár" (Mt. Șumuleu Mare-Cetatea de Sare) cartier Șumuleu // sec. XVII, Epoca medievală - (poziția 11/p.1361) // HR-I-m-B-12644.02 // Cetate (Cetatea de Sare) // municipiul Miercurea Ciuc "Nagysomlyó-Sóvár" (Mt. Șumuleu Mare-Cetatea de Sare) cartier Șumuleu // Preistorie Legendele populare se mențin nealterate 200-300 de ani. O "legendă orala" ar putea fi 'atestată' în acest interval de un antropolog cultural. Ca ipoteză de lucru: Denumirea "Cetatea de sare" ar putea fi pusă în legătură cu transporturile de sare dinspre Moldova spre Ardeal care ar fi fost vămuite în cetatea medievală. DieselEngineRO (discuție) 22 ianuarie 2017 11:46 (EET)
Pentru acest articol, sursa se deduce din descrierea lui Orbán Balázs și cartea lui Janovits István Zsolt, "Cercetări Arheologice din Sud-Estul Transilvaniei între anii 1997 - 2001" (Angustia,2002). Nu este nevoie de un website special ce să ateste drumul sării și că cetatea se află în acest pas dar pentru pacea dvs. poate voi înființa un blog. + că Orbán Balázs a dedus că acest pas a fost un drum al sării prin scrierile mai vechi cum ar fi migrația ungurilor înainte de a fi catolicizați (arată vechimea pasului, printre aceștia erau și strămoșii lui Arpad, a se vedea Gesta Hunganorum tradusă în română) + amplasarea geografică ce arată clar un traseu bine-definit pentru transportul sării către Vest în Evul Mediu. Din păcate SURSA CONCRETĂ care era a lui Janovits István Zsolt a dispărut de pe hostul de internet. Voi încerca să mai caut alte site-uri de tip oglindă ce au copiat conținutul. DieselEngineRO (discuție) 22 ianuarie 2017 12:18 (EET)
Dupa cum am zis si mai sus, Pasul Uz este unul foarte vechi, milenar. Ca noutate in discutia noastra, Pasul Ghimes a inceput sa fie folosit intensiv abia pe la 1700, inainte era o vale salbatica, nefolosita, ce lungea drumul de 2-3 ori mai mult ca Pasul Uz. DieselEngineRO (discuție) 24 ianuarie 2017 12:02 (EET)
DIN ISTORIA TRANSPORTURILOR IN MOLDOVA. IN PRIMA JUMATATE A VEACULUI TRECUT.DRUMURILE SARII. Nicăieri nu e menționat vreun drum al sării prin Pasul Uz. Dacă veți răsfori puțin cartea asta, e posibil să vă lămuriți până la urmă. --Accipiter Q. Gentilis(D) 24 ianuarie 2017 22:10 (EET) P.S. Dacă răsfoiți puțin
Am citit, se pare ca nu este mentionat dar am o intrebare: Care este sursa de documentare pentru fraza aceasta: este posibil ca o parte dintre trupele lui Mihai Viteazul din primăvara anului 1600 să fi trecut din Țara Bârsei și Scaunele secuiești în Principatul Moldovei, prin acest pas Se stie cu siguranta ca Mihai Viteazu a trecut la 1600 prin Pasul Oituz, nu Uz. Una dintre surse este si Monografia Municipiului Onesti.
OCOLUL DOMNESC TROTUȘ (SEC. XV -XIX) Partea a III-a--Accipiter Q. Gentilis(D) 24 ianuarie 2017 22:36 (EET) P.S. Se pare că linkul nu mergea, astfel că l-am updatat și am menționat că de fapt e vorba de partea a III-a a articolului.
Eu am fost doar dinspre Darmanesti, pana la rezervatia Izvorul Alb, pe jos. Zona este mirifica dar foarte izolata, sate ce pot fi puncte de ajutor sunt doar Cinod si Eghersec, Poiana Uzului este nelocuit, nici semnal pe telefon nu exista.... DieselEngineRO (discuție) 24 ianuarie 2017 23:04 (EET)
Vă rugăm ca atunci când faceți comentarii pe paginile de discuție ale articolelor sau utilizatorilor Wikipedia, să adăugați și semnătura dumneavoastră și nu așa cum ați omis la pagina Discuție:Județul Bacău. Este un lucru necesar la Wikipedia și este foarte simplu de adăugat, trebuie doar să dați un clic pe butonul din bara superioară a casetei de editare sau să tastați patru tilde ( ~~~~ ) și în mod automat se generează numele dumneavoastră precum și data și ora la care ați făcut comentariul. Vă mulțumim! Pafsanias (discuție) 23 ianuarie 2017 16:58 (EET)
Va multumesc foarte mult, eu obisnuisc sa semnez la urma, cred ca mi-a scapat. DieselEngineRO (discuție) 23 ianuarie 2017 19:39 (EET)
Vă mulțumim pentru contribuția dumneavoastră recentă la articolul Județul Bacău, dar la Wikipedia nu pot fi acceptate materiale pentru care nu aveți drepturi de autor, fie de pe alte site-uri, fie din publicații tipărite. Puteți încerca să rescrieți textul cu cuvintele dumneavoastră. Vă invităm să citiți pagina de bun venit dacă doriți să aflați cum puteți contribui la această enciclopedie. Avertismentul v-a fost dat pentru conínutul copiat de aici.
Dacă totuși sunteți titularul drepturilor de autor pentru materialul pe care l-ați introdus, vă rugăm să urmați instrucțiunile pentru autorii care doresc să ofere materiale Wikipediei. Vă mulțumim încă o dată. Accipiter Q. Gentilis(D) 23 ianuarie 2017 17:12 (EET)
Textul l-am formulat singur, cu sursa din volumul Judetele Patriei: Judetul Bacau, 1980 si din propriile cunostiinte in domeniu. Intrebarea mea este: Unde ati identificat acest text în altă parte? DieselEngineRO (discuție) 23 ianuarie 2017 19:37 (EET)
Ups, acum am vazut, ati pus link-ul de Facebook ca sursa. Acea este o pagina de Facebook creata de mine. Daca ma ajutati sa va dovedesc acest lucru ar fi bine. DieselEngineRO (discuție) 23 ianuarie 2017 19:43 (EET)
Am reușit: https://www.facebook.com/IndustriaJudetuluiBacau/about/ vă mulțumesc pentru atenționare, acum dacă doriți să republicați textul adăugat de mine. Ce este ciudat la toată treaba asta e că nu știu să fi publicat un articol despre industrie minieră din Comănești... DieselEngineRO (discuție) 23 ianuarie 2017 19:58 (EET)
Din ce cauza ati anulat anul de inceput de exploatare al sarii din Targu Ocna? Autorul trebuia sa argumenteze acea fraza, si asa eronata. DieselEngineRO (discuție) 23 ianuarie 2017 20:04 (EET)
în anul de grație 2017 ? În plus cum este posibil dintr-un„Mare importnță are industria petrochimică, datorită celor două rafinării, RAFO, lângă orașul Onești, și Rafinăria Dărmănești,”
, un număr de 7 sate să fie„bazin carbonifer care include 34 de sate din împrejurimi”
. V-am anulat modificările fiindcă scrieți aiureli.--Accipiter Q. Gentilis(D) 23 ianuarie 2017 20:15 (EET)„exploatabile economic”
Din pacate si dvs. scrieti aiureli, nu eu am scris povestioara frumoasa despre cele doua rafinarii, eu accept in sec realitatea... Iar aia cu minele e exprimarea gresita ce-i drept (bine punctat). DieselEngineRO (discuție) 23 ianuarie 2017 20:20 (EET)
Ce importanță are industria petrochimică în Bacău în anul de grație 2017, că tot nu am înțeles ? --Accipiter Q. Gentilis(D) 23 ianuarie 2017 20:24 (EET)
Uzinele inca exista, RAFO functioneaza cu intermitente in ultimii 8 ani. Cand se va hotari taierea RAFO la fier vechi, vom trece sectiunea la pietenul nostru, Istoric. DieselEngineRO (discuție) 23 ianuarie 2017 20:26 (EET)
RAFO din 2008 aproape că nu mai produce, iar în 2016 a intrat în insolvență. Rafinăria de la Dărmănești e de mult oale și ulcele. În plus pe siteul ăla ați copiat din alte părți. Exemple:
„Potrivit unor rapoarte ale mai multor servicii de informații românești, în perioada 2000-2004, prin intermediul rafinăriilor 'Dărmănești - Rafo Onești - Carom, grupuri de afaceriști au păgubit bugetul de stat cu o sumă totală de cel puțin 1,5 miliarde euro”
e luat de aici.
„Din punct de vedere al dezvoltarii pe plan industrial, judetul Bacau, ocupa al cincilea loc intre judetele tarii, realizand 4% din productia totala a Romaniei.”
e luat de aici.
„Din sec. IX și până la sfârșitul sec. XX 75% dintre locuitori lucrau ca mineri, zona fiind minieră și având enorme zăcăminte de cărbune (EMC Comănești). Acest lucru a dus la dezvoltarea depresiunii Comănești tranformându-o într-o zonă puternic industrializată în perioada comunistă(cărbune, cherestea, petrol, fructe de pădure etc.)”
e luat de aici. Asta e referință circulară...
„Minele, care în 1989 aveau 5.000 de angajați, a fost închise definitiv în 2005, iar ultimii 260 de mineri care mai lucrau aici au rămas șomeri”
este luată de aici, tot referință circulară, în concluzie--Accipiter Q. Gentilis(D) 23 ianuarie 2017 20:30 (EET)
Doar pentru ca un site obscur cu un asa zis jurnalist publica pe internet, nu inseamna ca trebuie luat in seama. Eu sunt din Onesti, am rude ce lucreaza in combinat, RAFO functioneaza cateodata foarte scurt doar ca sa nu dea angajatii afara si sa nu rugineasca utilajele pana la vinderea lor la fier vechi. Wikipedia are o adevarata problema cu extrasul de informatii de pe site-uri de presa. De aceste site-uri pe care le-ati enumerat nici nu le-am luat in seama, eu am luat strict de pe Wikipedia, cu evidentierea sursei. Din cate am mai vazut, pe Wikipedia a existat un utiliyator pe nume Ark25 ce publica articole cu informatii eronate de pe site-uri de presa, asa cum s-a intamplat aici. Iar v-ati inselat. DieselEngineRO (discuție) 23 ianuarie 2017 20:45 (EET)
Pe Facebook am evidentiat Wikipedia, pe Wikipedia am notat bibliografiile din care extrag eu deobicei: Judetele Patriei: Judetul Bacau, 1980, Valea Trotusului, Iulia Vacarasu, 1980, Monografia Municipiului Onesti, 2003, diferite site-uri cat de cat SIGURE (adica NU bloguri sau stirile Kanal D). In unele locuri am omis ori din graba, ori ca erau deja notate de mine sau altcineva. DieselEngineRO (discuție) 23 ianuarie 2017 20:54 (EET)
care descrie industria în general în județ, (copiat de aici), la capitolul despre Petrol (l-am mutat la locul cuvenit). --Accipiter Q. Gentilis(D) 23 ianuarie 2017 21:58 (EET)„Din punct de vedere al dezvoltării pe plan industrial, ocupă locul cinci între județele țării, datorită realizării de 4% din producția totală a României.”
Dvs. de ce NU intelegeti ca nu eu am pus descrierea aceea... Nu am avut treaba cu site-ul prefecturii. Insa, multumesc pentru aprecieri dvs. Acele pagini le-am citit acum mult timp, stiu despre ce este vorba, ce este mai greu pentru mine (nefiind cunoscator 100% al limbajului HTML) este scrierea sursei in note. Abia acum cateva zile am invatat. DieselEngineRO (discuție) 24 ianuarie 2017 10:54 (EET) La ultimul link nu am inteles care este treaba. DieselEngineRO (discuție) 24 ianuarie 2017 10:54 (EET)
Testul dumneavoastră de la pagina Format:Audio a funcționat, dar a fost anulat. Pentru alte încercări vă rugăm să folosiți groapa cu nisip. Vă invităm să citiți și pagina de bun venit pentru a afla cum puteți contribui la enciclopedia noastră. Vă mulțumim! Pafsanias (discuție) 24 ianuarie 2017 13:22 (EET)
Apropo de textul introdus aici:
Trebuie să înțelegeți că nu e cazul să continuați să trageți țepe. Wikipedia nu e o oală de gunoi unde sunt vărsate texte culese de pe Internet, alandala. Aveți intenții, bune, așa că nu încercați să intrați pe Wikipedia pe ușa din dos. Mai bine scrieți mai puțin, dar cu informații corecte și verificate, altfel înseamnă că vă bateți joc de cititori.--Accipiter Q. Gentilis(D) 24 ianuarie 2017 23:04 (EET)
Nimeni nu s-a născut învățat, e drept și asta. Mie mi-au trebuit 5 ani ca să ajung să încerc să vă explic cele de mai sus. Cel mai important lucru însă e să nu încercați să găsiți "căi ocolite" de a face aceeași muncă, tot în mod eronat. Internetul e plin de gogomănii și nu e cazul - dacă doriți să faceți ceva util, să le preluați pentru a le "vărsa", pe Wikipedia.
Nu uitați așadar, decât 10 cuvinte care construiesc o informație eronată, mai bine nici unul și decât 100 de cuvinte cu informații neverificate din surse de încredere, mai bine numai 10, dar verificate în astfel de surse.--Accipiter Q. Gentilis(D) 24 ianuarie 2017 23:11 (EET)
Multumesc tare mult de sfaturi si rabdarea dvs, ar fi trebuit sa notez site-urile media Desteptarea.ro si Onesti Express, greseala mea. DieselEngineRO (discuție) 24 ianuarie 2017 23:13 (EET)
Reluăm. Vedeți apropo de presă: Wikipedia:Surse mass-media (evaluare). Încă odată, nu încercați să trageți țepe și nu vă grăbiți să scrieți mai mult decât puteți acoperi cu surse de încredere. În privința țepelor, am colegi iuți de mână și care nu stau la discuții, de la unul tocmai ați primit mai sus o avertizare.--Accipiter Q. Gentilis(D) 24 ianuarie 2017 23:19 (EET)
Am sa citesc documentul lasat de dvs. dar nu am inteles chestiunea cu audio: eu am facut vandalism sau alex? DieselEngineRO (discuție) 24 ianuarie 2017 23:25 (EET)
Vă mulțumim pentru contribuția dumneavoastră recentă la articolul Chimcomplex, dar la Wikipedia nu pot fi acceptate materiale pentru care nu aveți drepturi de autor, fie de pe alte site-uri, fie din publicații tipărite. Puteți încerca să rescrieți textul cu cuvintele dumneavoastră. Vă invităm să citiți pagina de bun venit dacă doriți să aflați cum puteți contribui la această enciclopedie.
Dacă totuși sunteți titularul drepturilor de autor pentru materialul pe care l-ați introdus, vă rugăm să urmați instrucțiunile pentru autorii care doresc să ofere materiale Wikipediei. Vă mulțumim încă o dată. Pafsanias (discuție) 25 ianuarie 2017 17:53 (EET)
Bună seara. Nu aș fi făcut așa ceva, eu am extras doar din monografia municipiului Onești și am evidențiat sursa în Bibliografie pentru că la secțiunea Note nu pot, neexistând o pagina web, ci doar un PDF.
Dacă îmi permiteți să vă întreb, de ce sunt suspectat că aș lua material pe nedrept? Sunt cumva scris ca pe olistă neagră a utilizatorilor? DieselEngineRO (discuție) 25 ianuarie 2017 18:24 (EET)
Revin! Am văzut că au fost că au foste etichetate câteva pagini pentru Violarea Drepturilor de Autor. Eu doar am extras din monografie, restul luat de pe Chimcomplex.ro a fost pus de altcineva, de ce tot eu sunt țapul ispășitor? Dacă cineva își va recunoaște greșeala (eu deja am făcut-o) voi reformula mizeria făcută de acel utilizator ce a copiat conținutul. DieselEngineRO (discuție) 25 ianuarie 2017 18:29 (EET)
Acum am vazut, mi se acorda sansa de reformulez propozitiile in aceste 7 zile? DieselEngineRO (discuție) 25 ianuarie 2017 18:53 (EET)
Multumesc. DieselEngineRO (discuție) 25 ianuarie 2017 18:57 (EET)
Vă rugăm să nu ștergeți în mod nejustificat conținutul paginilor de la Wikipedia, așa cum ați procedat la Wikipedia:Cafenea. Când ștergeți un text, vă rugăm să specificați motivul în sumarul modificării și discutați modificările ce ar putea fi controversate pe pagina de discuții a articolului. Dacă ați greșit, nu vă faceți probleme, pagina a fost restaurată. Wintereu 1 februarie 2017 20:38 (EET)
Faptul că există vandalisme nu este o problemă și nici nu ar trebui să demoralizeze pe cineva. Nici faptul că unii se abat de la modul civilizat sau numărul destul de redus al celor care contribuie mai consistent la articole nu reprezintă probleme. Sunt situații de facto. Gestionarea lor este o cu totul altă discuție. Probleme sunt, în schimb, cele de aici, ca să vă dau doar un exemplu. Ar fi bine poate dacă ar reprezenta un interes mai mare. Wintereu 1 februarie 2017 21:18 (EET)
StoneJustice (discuție) 9 februarie 2017 13:17 (EET)
Vă rugăm ca atunci când faceți comentarii pe paginile de discuție ale articolelor sau utilizatorilor Wikipedia, să adăugați și semnătura dumneavoastră și nu așa cum ați omis la pagina Discuție Utilizator:StoneJustice. Este un lucru necesar la Wikipedia și este foarte simplu de adăugat, trebuie doar să dați un clic pe butonul din bara superioară a casetei de editare sau să tastați patru tilde ( ~~~~ ) și în mod automat se generează numele dumneavoastră precum și data și ora la care ați făcut comentariul. Vă mulțumim! StoneJustice (discuție) 9 februarie 2017 13:18 (EET)
Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul TV Kit Onești creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.
Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/TV Kit Onești până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.
Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. Strainu (دسستي) 15 februarie 2017 10:59 (EET)
Apropo de foto cu M. Nemira, este în Onești un tip super-bazat, care conduce un cerc de drumeții montane: Radu Pușcariuc. Vedeți aici.--Accipiter Q. Gentilis(D) 21 februarie 2017 21:56 (EET)
Din câte se pare îl cunoașteți și dvs. DieselEngineRO (discuție) 22 februarie 2017 10:05 (EET)
Mulțumesc din nou! DieselEngineRO (discuție)
Bazat pe evoluția dv. din ultimele 2 luni, drepturile dv. de utilizator au fost „updatate”, în sensul că de astăzi faceți parte din gupul celor care au contribuții sistematic pozitive, care greșesc rareori și de obicei își repară greșeala și ale căror modificări nu mai trebuie verificate una câte una (adică din grupul celor patrulați automat). Modificările dv. nu vor mai apărea astfel cu semn de exclamare în istoricul paginilor sau în listele de modificări. Vă rog să priviți acest acest lucru ca un fel o responsabilitate în plus de a fi mai scrupulos cu propriile dv. modificări, deoarece de acum încolo șanse ca după dv. să facă cineva curat sunt mai reduse.
Baftă ! --Accipiter Q. Gentilis(D) 4 martie 2017 10:19 (EET)
Termocentrala Comănești nu mai produce energie electrică din 1995, astfel că nu are cum să consume 70 % din cărbunii exploatați în Depresiunea Comănești. În plus, din câte știu locomotive cu aburi nu mai circulă în zonă de multă vreme, ca să mai consume cărbune... --Accipiter Q. Gentilis(D) 6 martie 2017 21:18 (EET) P.S. Ce facem, iar o luăm de la început cu pescuieli de pe Internet sau din cărți vechi care nu mai sunt de actualitate ?
Am trecut la timpul trecut cu mentionarea anilor, pagina este inca in constructie, ma scuzati de deranj ! --DieselEngineRO 6 martie 2017 21:21 (EET)
Ok. Pentru evoluția CET Comănești vedeți aici. --Accipiter Q. Gentilis(D) 6 martie 2017 21:30 (EET)
Un link de unde puteți downloada literatură geografică este aici. Recomand de aici, pentru arealele din Ro:
Găsiți în linkurile de mai sus ce vă trebuie. V-aș sugera totuși să vă alegeți subiecte mai simple pe care să le dezvoltați maximal, până vă veți formaa stilul la citări și referențieri din surse de încredere.--Accipiter Q. Gentilis(D) 6 martie 2017 21:49 (EET)
Sunt lucruri pe care nu sunteți obișnuit să le lucați în calcul, de exeplu pun pariu că nu v-ați gândit că odată cu reforma administrativă din România, Jud. Bacău poate dispărea, astfel că articolul despre Industria carboniferă din Jud. Bacău poate deveni - anacronic. Mult mai prudent ar fi fost astfel să tratați subiectul în cadrul articolului Depresiunea Comănești, sub forma unui capitol.--Accipiter Q. Gentilis(D) 6 martie 2017 21:56 (EET) P.S. Mă uit acum.
Rezolvat--Accipiter Q. Gentilis(D) 6 martie 2017 22:01 (EET)
Cred că am găsit o soluție pentru ca articolul dv. să fie valabil și peste 2 decenii. Ar fi oportun să-l redenumiți în Bazinul carbonifer Comănești sau Bazinul carbonifer Comănești-Asău (, ) (nu am timp acum să caut care e denumirea corectă). --Accipiter Q. Gentilis(D) 6 martie 2017 22:15 (EET) P.S. Un lucru bine făcut de la început e mai ușor de modificat ulterior.
Formatul {{Proiect Biografii|clasament=|importanță=|importanța2=|infocasetă=}} pus în pagina de discuție a unui articol, generează linkuri spre zone specializate de căutare, pentru titlul articolului respectiv. Puteți să-l introduceți sub formă de previzualizare, fără a-l lăsa efectiv în pagină.
Exemplu de rezultat de căutare cu linkul "cărți" din format, pentru Bazinul carbonifer Comănești: linkuri rezultate. --Accipiter Q. Gentilis(D) 8 martie 2017 18:25 (EET)
P.S. Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe
Apropo, ca să folosiți formatul la maxim, preluați o noțiune (de exemplu "Comănești basin" - în engleză) și generați pe wiki o căutare - care probabil va returna sau nu o legătură roșie. Accesați legătura sau legătura roșie ca și cum ați crea o pagină (dar fără să o salvați). În pagina de discuție a paginii (accesate sau - nesalvată dacă provine din leg. roșie --> pagină de discuție generată automat) introduceți formatul, previzualizați și accesați linkurile: exemplu cu linkul "academic" pentru "Comănești basin".--Accipiter Q. Gentilis(D) 8 martie 2017 20:10 (EET)
Deja mă depășește :)--DieselEngineRO 8 martie 2017 20:58 (EET)
Găsiți surse: Google (cărți · știri · ziare · scholar · imagini libere · ref WP) · JSTOR · NYT · TWL Mulțumesc, cred că mă apuc mâine să aprofundez.--DieselEngineRO 8 martie 2017 21:22 (EET)
Vedeți că pe la Commons v-ați trecut ca autor al unor imagini și parcă văd că iar vi le șterg aia de acolo. Un simplu exemplu: File:Gara Onești.jpg poate fi imediat identificată cu TinEye ca fiind din 2008 postată pe www.onestionline.ro, iar cu Google Images o imagine de 700x346 px (aceeași imagine dar cu rezoluție mai mare).
Am umblat și am modificat licențele și sursele,....etc... la imaginile dv. pe unde s-a putut, dar la imaginile la care nu am umblat treaba nu e în regulă și mai devreme sau mai târziu vor fi foarte probabil șterse.--Accipiter Q. Gentilis(D) 18 martie 2017 23:05 (EET)
Acum am văzut munca depusă de dvs. încă o dată mulțumesc.--DieselEngineRO 19 martie 2017 11:54 (EET)
Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Energy Bio Chemicals București creat de dumneavoastră poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.
Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Energy Bio Chemicals București până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.
Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. // Gikü vorbe fapte (TW) 26 aprilie 2017 15:35 (EEST)
Dacă doriți să solicitați ștergerea unei pagini al cărei unic autor sunteți dumneavoastră, folosiți, vă rog, formatul {{șr-g7}}. Nu are sens să încărcăm inutil discuțiile de la Wikipedia:Pagini de șters. Vedeți și Wikipedia:Criterii de ștergere rapidă. Mulțumesc, --Pafsanias (discuție) 27 aprilie 2017 14:18 (EEST)
Don't feed...--Accipiter Q. Gentilis(D) 22 mai 2017 21:56 (EEST)
Salut ! În primul rând felicitări pentru articolul despre termocentrală ! Se vede cu adevărat că ați început să stăpâniți instrumentele Wikipediei și direcția în care vă îndreptați este cea corectă.
Aș vrea să vă sugerez - pornind de la acel articol, ceva legat de experiența mea de aici. Mă explic: la un moment dat am ajuns să doresc să reiau anumite articole din urmă , pentru a le încadra în baza experienței la care ajunsesem, unui anumit standard. Nu am mai putut, deoarece ar fi trebuit să investesc multă muncă, unul dintre motive fiind faptul că nu am respectat niște mici șmecherii. Una dintre ele este ca atunci când referențiezi ceva, să pui de la bun început referința indicatoare de pagină sau de loc în cadrul sursei.
Poate părea o muncă în plus greu de făcut, dar e greu doar până îți intri "în mână", după aia e destul de ușor. La distanță de 1-2-3 ani e foare dificil să reiei procesul la nevoie, deoarece trebuie mai întâi să intri din nou în "atmosfera" articolului, după care să te prinzi din nou de relațiile dintre diferitele lui segmente, etc... etc... etc.
Dacă aveți un articol la care vă face plăcere să lucrați și investiți în el creativitate și timp, cred că e mai bine să-l construiți de la bun început creionat pentru a corespunde unor standarde. E doar o sugestie.--Accipiter Q. Gentilis(D) 24 mai 2017 16:42 (EEST)
Are loc o discuție al cărei scop este de a vedea dacă articolul Fișier:Benzinarie resize.jpg, creat de dumneavoastră, poate fi păstrat în enciclopedia noastră în conformitate cu politicile proiectului sau urmează să fie șters.
Articolul va fi analizat și discutat în pagina Wikipedia:Pagini de șters/Fișier:Benzinarie resize.jpg până se va ajunge la un consens, toată lumea fiind binevenită să participe la discuție. În propunere se face referire la politicile și îndrumările relevante. Discuția se concentrează pe referințele bibliografice de calitate și pe politicile și îndrumările noastre.
Articolul poate fi în continuare modificat pe durata discuției, în special în scopul îmbunătățirii lui pentru a trata problemele ridicate. Vă rugăm, însă, să nu înlăturați formatul {{șterge}} din antetul articolului și să nu-l redenumiți înainte de finalizarea discuției și ajungerea la un consens pe tema titlului. —Andreidiscuție 25 iulie 2017 09:59 (EEST)
Latest tech news from the Wikimedia technical community. Please tell other users about these changes. Not all changes will affect you. Translations are available.
Recent changes
Problems
Changes later this week
Tech news prepared by Tech News writers and posted by bot • Contribute • Translate • Get help • Give feedback • Subscribe or unsubscribe.
15 august 2017 02:28 (EEST)
Latest tech news from the Wikimedia technical community. Please tell other users about these changes. Not all changes will affect you. Translations are available.
Recent changes
Changes later this week
Meetings
Tech news prepared by Tech News writers and posted by bot • Contribute • Translate • Get help • Give feedback • Subscribe or unsubscribe.
21 august 2017 21:00 (EEST)
Vă mulțumim că participați la combaterea vandalismului de la Wikipedia!
Vă rugăm ca după fiecare anulare a modificărilor rău-voitoare să adăugați pe pagina de discuție a vandalului mesaje de avertizare. În mod uzual sunt folosite mesajele {{subst:au-test1}}, {{subst:au-test2}}, {{subst:au-test3}}, {{subst:au-test4}}. Vă recomandăm să vedeți și lista completă a mesajelor disponibile. Adăugarea avertismentelor pe pagina de discuții ajută administratorii să determine când este cazul ca unui utilizator să-i fie blocată posibilitatea de a modifica paginile. Încă o dată mulțumiri pentru că ajutați Wikipedia să devină mai bună. --Pafsanias (discuție) 5 septembrie 2017 12:21 (EEST)
Salut, îți recomand să eviți glume de acest gen cu nou-veniții. S-ar putea ca nou-venitul să te înțeleagă greșit sau să ia în serios afirmația ta, iar apoi avem de dat explicații. // Gikü vorbe fapte 7 septembrie 2017 14:57 (EEST)
Mi-ar fi de mare ajutor o imagine cu gara din Răcăciuni (din orice epocă, dar liberă), pentru ilustrarea unui articol legat de Primul Război Mondial. Ai cumva vreuna prin colecție? --Macreanu Iulian (discuție) 10 octombrie 2017 13:13 (EEST)
Vă informăm că la Wikipedia dorim să păstrăm o atmosferă civilizată și ca urmare nu tolerăm atacurile la persoană. Nu există absolut nici o scuză pentru a jigni, înjosi, amenința un utilizator sau a vă purta necuviincios. Mesajul de față v-a fost trimis pentru: mesajul șters din pagina de discuții a lui Accipiter. Dacă veți continua acest comportament vi se va ridica dreptul de a modifica paginile proiectului. Vă mulțumim. Mesajul nu era numai nepotrivit, ci era chiar mai grav decât originalul.--Strainu (دسستي) 12 octombrie 2017 19:40 (EEST)
E vorba de chestia asta.--Accipiter Q. Gentilis(D) 12 octombrie 2017 19:58 (EEST) P.S. Era în pagină la mine, dar în calitate de copy-paste în text - fără să fie precizat că era luat în forma respectivă de la "autor" ... Am interpretat astfel că anonimul vrea să facă o șolticărie, mai ales că întregul lui mesaj era deplasat, în raport cu discuția pe care o aveam eu și cu dv. Mă rog, se întâmplă. Important e să-și vadă fiecare partea lui de responsabilitate, în toată treaba asta (eu de exemplu dacă aș fi remarcat că data textului copiat era alta decât cea a mesajului actual, poate că aș fi dat un search, mai înainte de a seta blocarea la 2 săptămâni...) P.P.S. Discuțiile astea despre cine e mai isteț sau mai puțin isteț dintre moldoveni, ardeleni, olteni, munteni, regățeni, maramureșeni, oșeni, etc... nu au un sens anume, așa că un ton prudent nu strică.
Probleme mari, ziceți ? Eu după primul semestru de Wikipedia am fost invitat de un WikiSensei 7 DAN (acum are 8 DAN) să-mi fac harakiri... Și... apropo, când am crescut mai măricel am încasat și o scurtă blocare, așa ....de încurajare, ca pentru a pricepe că odată crescut mare, responsabilitățile cresc și ele, exponențial.--Accipiter Q. Gentilis(D) 12 octombrie 2017 21:03 (EEST) P.S. Nu aveți alt un palmares decît cel pozitiv, pentru care mulți vă aprecime pe aici. Nu o luați la sănătoasa, acum că sunteți instruit în ale Wikipediei, că nu aveți de ce.
În noaptea asta trageți un somn bun, faceți pauză de Wikipedia cam 3-7 zile și după aia o reluați de la capăt. Părerea mea. --Accipiter Q. Gentilis(D) 12 octombrie 2017 21:11 (EEST) P.S. Aștept eseul cu pricina...
Am nevoie de o adresă e-mail pt a trimite niste fisiere referitoare la subiect. --Macreanu Iulian (discuție) 19 noiembrie 2017 19:10 (EET)
Ce am făcut:
Spor la scris! --Macreanu Iulian (discuție) 21 noiembrie 2017 13:06 (EET)
Felicitări !.--Accipiter Q. Gentilis(D) 21 noiembrie 2017 13:59 (EET)
![]() |
Bună! Bazat pe articolele la care ați contribuit, se pare că sunteți interesat(ă) de zone naturale protejate (situri Natura 2000, zone umede de importanță internațională, parcuri naționale, parcuri naturale și rezervații naturale). Vă invit la Proiectul Arii protejate! |
Nu este necesar sa dai dimensiunea unei imagini asa cum o faci tu 210x212px. Dai doar una 210px deoarece a doua dimensiune - 212, nu o formateaza. Daca ar formata-o ar deforma imaginea, ceea ce nu face. Dand 300px el expandeaza pana la 300, chiar daca ea are dimensiune 100px si a doua vine la cat trebuie sa fie natural. Daca vrei standard, nu dai nicio dimensiune ci doar upright|thumb si eventual left daca vrei la stanga. Dreapta este implicit. Nu stiu daca ai inteles ce am zis yo aici. Eu nu merg intotdeauna pe standard. Daca vreau ca in format desktop sa se vada bine o maresc cum trebuie, adica cel putin 300px. Telefonia mobila oricum nu tine cont de cum dimensionam noi explicit, ea face standard, adica mic. Asybaris aport 31 decembrie 2017 20:00 (EET)