Dorință (carnală)

În articolul pe care îl prezentăm mai jos, vom aprofunda subiectul Dorință (carnală), explorând diferitele sale aspecte și relevanța sa astăzi. Dorință (carnală) este un subiect care a captat atenția unui spectru larg de oameni, de la academicieni și specialiști în domeniu, până la indivizi interesați să înțeleagă impactul său asupra societății. Printr-o analiză detaliată și exhaustivă, vom căuta să dezvăluim implicațiile acesteia și să oferim o viziune cuprinzătoare care să permită cititorilor noștri să înțeleagă mai bine acest fenomen. De la origine până la evoluția sa în timp, Dorință (carnală) a generat dezbateri și controverse care îl fac un subiect de mare interes pentru diferite domenii de cercetare. Alăturați-vă nouă în această călătorie de descoperire și reflecție despre Dorință (carnală)!

Dorința carnală, sau tânjirea, este o forță psihologică ce se produce dorind sau relaxând intens pentru un obiect material, ori circumstanțe împlinitoare emoției.[1] Dorința carnală poate lua orice formă cum ar fi tânjirea pentru sexualitate, iubire, bani sau putere. Poate lua astfel de forme mundane ca tânjirea pentru mâncare ca formă dinstinctă față de dorința pentru mâncare.

Vezi și

Bibliografie

  • Christian Borch/Urs Stäheli (Hg.): Soziologie der Nachahmung und des Begehrens. Materialien zu Gabriel Tarde, suhrkamp taschenbuch wissenschaft, Frankfurt am Main 2009, ISBN 978-3-518-29482-6.
  • Thomas Gebel: Krise des Begehrens. Theorien zu Sexualität und Geschlechterbeziehungen im späten 20. Jahrhundert, Verlag Dr. Kovac, Hamburg 2002, ISBN 3-8300-0501-6.
  1. ^ Richard Lazarus with Bernice N Lazarus, Passion and Reason: Making Sense of Our Emotions, 1994, New York: Oxford University Press ISBN: 978-0-19-510461-5