Drumul spre înalta societate (film din 1959)

În lumea de astăzi, Drumul spre înalta societate (film din 1959) este un subiect de mare relevanță și continuă să genereze dezbateri constante în rândul experților și al persoanelor interesate de acest subiect. De mulți ani, Drumul spre înalta societate (film din 1959) a captat atenția societății în general, fie datorită impactului său asupra vieții de zi cu zi, a importanței sale în istorie, fie a relevanței sale în mediul actual. De-a lungul anilor, Drumul spre înalta societate (film din 1959) a făcut obiectul a numeroase studii și analize care au dat rezultate surprinzătoare și concluzii neașteptate. În acest articol, vom explora în detaliu subiectul Drumul spre înalta societate (film din 1959) și vom examina influența acestuia asupra diferitelor aspecte ale societății de astăzi.

Drumul spre înalta societate
Room at the Top

Afișul românesc al filmului
Titlu originarRoom at the Top
Gendramă
RegizorJack Clayton
ScenaristNeil Paterson
Mordecai Richler
Bazat peromanul omonim a lui
John Braine
ProducătorJohn Woolf
James Woolf
DistribuitorBritish Lion Films]
Netflix  Modificați la Wikidata
Director de imagineFreddie Francis
MontajRalph Kemplen
MuzicaMario Nascimbene
DistribuțieLaurence Harvey
Simone Signoret
Heather Sears
Premiera29 decembrie 1958
Premiera în România  (1961-04-10)
Durata115 minute
ȚaraRegatul Unit Regatul Unit
Locul acțiuniiAnglia  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat
NominalizăriPremiul Oscar pentru cel mai bun film (John Woolf] și James Woolf], )
Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar (Hermione Baddeley, )
Premiul Oscar pentru cel mai bun actor (Laurence Harvey, )
Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță (Simone Signoret, )
Premiul Oscar pentru cel mai bun regizor (Jack Clayton, )
Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat (Neil Paterson], )  Modificați la Wikidata
Buget£ 280.000[1]
Încasări$ 2.400.000 (US)[2]
Urmat deViața în înalta societate
Prezență online

Drumul spre înalta societate (titlul original: Room at the Top) este un film dramatic britanic, realizat de regizorul Jack Clayton în 1959 după romanul omonim a scriitorului John Braine. Este primul film britanic care prezintă sexualitatea în mod realist și nu ca un izvor de păcate.

Conținut

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

În Anglia, spre sfârșitul anilor 1940, Joe Lampton, un tânăr chipeș și foarte ambițios, se mută de la o fabrică din posomorâtul orășel Dufton în orașul Warnley, să ocupe un post de funcționar cam slab plătit, la trezoreria primăriei. Hotărât să ajungă cât mai sus, ignorând avertismentele colegului său Soames, o curtează pe Susan Brown, fiica magnatului din localitate. Domnul și doamna Brown, ca să împiedice o apropiere între cei doi, o trimit pe Susan într-o călătorie peste graniță.

Simțămintele lui Joe însă intră în conflict cu planul său ambițios. Se îndrăgostește de franzuzoaica Alice care era cu zece ani mai mare ca el și care avea o căsnicie nefericită alături de George Aisgill. Astfel Joe devine tot mai experimentat în ale dragostei și vieții, iar Alice este fericită și crede că iubitul ei este partenerul perfect. Susan, care la început era mai reținută față de Joe, după întoarcerea din călătorie și-a schimbat părerea despre el și devine iubita lui. Când Susan rămâne gravidă cu Joe, familia ei îl obligă să se căsătorească...

Distribuție

{{Coloane-listă|colwidth=30em|

Note

  1. ^ Alexander Walker, Hollywood, England, Stein and Day, 1974 p50
  2. ^ M-G-M CASHING IN ON OSCAR VICTORY: ' Ben-Hur' Gross Expected to Reach 7 Million by Week's End -- 'Spartacus' Booked New York Times (1923-Current file) 07 Apr 1960: 44.

Vezi și

Legături externe