În articolul de astăzi vom vorbi despre Erich Ludendorff, un subiect de mare relevanță astăzi. Erich Ludendorff este un subiect care a devenit din ce în ce mai important în ultima vreme, generând dezbateri și controverse în diferite domenii. În acest articol, vom arunca o privire profundă asupra Erich Ludendorff pentru a înțelege scopul, implicațiile și posibilele soluții ale acestuia. În plus, vom explora diferite perspective și opinii despre Erich Ludendorff, cu scopul de a oferi o imagine de ansamblu amplă și completă a acestui subiect foarte relevant. Pe scurt, Erich Ludendorff este o problemă care ne preocupă pe toți și care merită să fie abordată cu seriozitatea și rigoarea pe care o merită.
Erich Friedrich Wilhelm Ludendorff (n. , Kruszewnia(d), Gmina Swarzędz(d), voievodatul Polonia Mare, Polonia – d. , München, Germania Nazistă) a fost un ofițer în armata germană, activ în timpul Primului Război Mondial, învingător în bătălia de la Liège, și, alături de Paul von Hindenburg, învingător în bătălia de la Tannenberg. Între 1916-1918 a avut o influență puternică și pe plan politic, fiind un fel de „cancelar tainic” (din umbră) al Germaniei. A fost contra unei rezoluții de pace a parlamentului german, contra capitulării necondiționate a Germaniei și contra condițiilor de pace impuse de președintele american Woodrow Wilson, astfel că la 28 octombrie 1918 a fost destituit din funcția de comandă de împăratul Wilhelm al II-lea. Ludendorff susținea ideea că „armele germane” ar fi invincibile. După război el a devenit un idol al multor naționaliști germani, a participat în 1923 la puciul lui Hitler din München. A susținut, după 1926, în cadrul dreptei politice germane, o puternică luptă publicistică (propagandă) contra celor care (comuniști/marxiști, iezuiți, evrei), după părerea sa, cauzaseră pierderea războiului (Primul Război Mondial) și condițiile grele de pace impuse Germaniei.
În 1935 Adolf Hitler l-a vizitat fără înștiințare de ziua sa și i-a propus să fie ridicat la rangul de feldmareșal. Acesta nu a acceptat.