Tema var1 a fost multă vreme subiect de interes și dezbatere. Indiferent dacă este un subiect istoric, o persoană publică sau un eveniment relevant, var1 a captat atenția multor oameni cu diferite ocazii. De-a lungul anilor, var1 a fost subiect de cercetare, reflecție și analiză, generând nenumărate opinii, teorii și perspective diverse. În acest articol, vom explora în profunzime impactul și relevanța var1 în diferite contexte, precum și implicațiile sale astăzi.
Je cu căciuliță (Ӂ, ӂ) este o literă a alfabetului chirilic, creată de lingviștii sovietici pentru limbile non-slave. Face parte din ortografia limbii găgăuze și limbii moldovenești. Corespunde cu litera c din alfabetul latin găgăuz și cu g-ul dinaintea lui e sau i în alfabetul latin românesc. În ambele limbi reprezintă sunetul / /.
În Republica Sovietică Socialistă Moldovenească litera ӂ a fost introdusă prin Hotărârea Sovetului Miniștrilor al RSS Moldovenești № 201 din 17 mai 1967 despre întroducerea literei «ӂ» în alfabetul limbii moldovenești (în original: Хотэрыря Советулуй Миништрилор ал РСС Молдовенешть дин 17 май 1967, № 201 Деспре ынтродучеря литерей «ӂ» ын алфабетул лимбий молдовенешть). Conform punctului 1 al acestei Hotărâri, Sovetul Miniștrilor al RSS Moldovenești a acceptat propunerea Academiei de Științe a RSS Moldovenești despre introducerea literei «ӂ» în alfabetul limbii moldovenești pentru redarea mai exactă a sunetului „dj” (în original: «дж»).
În limba sârbă și macedoneană, litera Џ este folosită pentru același sunet.