Gheorghe Claudiu Suciu

Următorul articol va aborda subiectul Gheorghe Claudiu Suciu, care a captat atenția cercetătorilor, experților și publicului larg în ultimii ani. Pe măsură ce societatea avansează și se confruntă cu noi provocări, Gheorghe Claudiu Suciu a devenit un punct de interes și dezbatere datorită influenței sale asupra diferitelor aspecte ale vieții de zi cu zi. De aceea, este relevant să explorezi acest subiect în profunzime pentru a înțelege importanța, impactul și posibilele implicații viitoare ale acestuia. Pe parcursul acestui articol vor fi examinate diverse aspecte legate de Gheorghe Claudiu Suciu, cu scopul de a oferi o viziune cuprinzătoare și îmbogățitoare, care să invite la reflecție și dezbatere.

Membru titular al Academiei Române
Gheorghe Claudiu Suciu
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
Blaj, Austro-Ungaria Modificați la Wikidata
Decedat (85 de ani) Modificați la Wikidata
Frați și suroriIoan Suciu Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiechimist Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata

Gheorghe Claudiu Suciu (n. 6 mai 1905, Blaj – d. 12 decembrie 1990, București) a fost un chimist cu contribuții în dezvoltarea, proiectarea și testarea proceselor din industria petrolului,[1] din anul 1990 membru titular al Academiei Române.[2]

A studiat chimia la Roma și Cluj. În 1930-1931 a urmat un curs de ingineria petrolului la Standard Oil Company din New Jersey. A fost angajat la Rafinăria Româno-Americană, unde a lucrat ca cercetător, șef de instalație și apoi șef de fabricație.

A fost fratele episcopului Ioan Suciu (1907-1953), decedat în închisoarea Sighet.

Note

  1. ^ „Calendarul evenimentelor – nașteri 6 mai”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Membrii Academiei Române din 1866 până în prezent – S