Ian Hancock

În lumea de astăzi, Ian Hancock a devenit un subiect de interes pentru mulți oameni. De la începuturile sale, Ian Hancock a captat atenția indivizilor de toate vârstele și mediile, generând dezbateri, conversații și reflecții în jurul impactului său asupra societății. Prezența sa a devenit evidentă în diferite domenii, de la cultura populară la politică, inclusiv știință, tehnologie și arte. Ian Hancock a reușit să depășească barierele și granițele, devenind un element care este prezent în viața de zi cu zi a milioane de oameni din întreaga lume. Cu implicații importante la nivel global, Ian Hancock s-a poziționat ca un subiect relevant care merită să fie analizat și discutat din diferite perspective. În acest articol, vom explora diferitele aspecte legate de Ian Hancock, analizând impactul acestuia, provocările sale și posibilele soluții la provocările pe care le ridică.

Ian Hancock
Date personale
Născut (82 de ani) Modificați la Wikidata
Londra, Anglia, Regatul Unit Modificați la Wikidata
Cetățenie Regatul Unit Modificați la Wikidata
EtnieRomii din Ungaria
romanichal Modificați la Wikidata
Ocupațiecreolist]
cadru didactic universitar Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză[2] Modificați la Wikidata
Activitate
OrganizațieUniversitatea Texasului din Austin  Modificați la Wikidata
PremiiOfițer al Ordinului Imperiului Britanic
doctor honoris causa Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre] ()[1]  Modificați la Wikidata

Ian Hancock (în limba romani: Yanko le Redžosko; n. , Londra, Anglia, Regatul Unit) este un lingvist și militant politic american, născut în Regatul Unit și având etnia romă. A reprezentat această etnie la Națiunile Unite și, în perioada mandatului președintelui Bill Clinton, a fost membru al Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii.

A publicat peste 300 de cărți și articole referitoare la limba și civilizația romă și în special la dialectul vlax (vorbit de romi în zona balcanică). A realizat și studii privind unele limbi creole și pidgin vorbite în Africa și în America Centrală.

  1. ^ Ian Francis Hancock (2009) (în slovacă), accesat în  
  2. ^ Autoritatea BnF, accesat în