În zilele noastre, Kevin J. Anderson este un subiect care a căpătat o mare relevanță în societate. De-a lungul timpului, a devenit un punct de discuție și dezbatere între experți și cetățenii de rând. Impactul său a fost resimțit în diferite domenii, de la politică la cultura populară. Kevin J. Anderson a stârnit interesul multor oameni datorită influenței sale asupra vieții noastre și a capacității sale de a genera schimbări semnificative. În acest articol, vom explora diferite aspecte legate de Kevin J. Anderson, examinând implicațiile sale, evoluția sa în timp și importanța sa astăzi.
Kevin J. Anderson (n. 27 martie1962) este un scriitor american de science fiction. A scris romane pentru seriile Războiul stelelor, StarCraft, Titan A.E. și Dosarele X și este coautor al preludiilor la Dune. Opera sa cuprinde seria Saga of Seven Suns și nominalizatul la premiul NebulaAssemblers of Infinity. A scris și câteva BD-uri din colecția Războiul stelelorTales of the Jedi pentru Dark Horse în colaborare cu Tom Veitch, Predator (tot pentru Dark Horse) și Dosarele X pentru Topps. Printre romanele cu supereroi ale lui Anderson se numără Enemies and Allies (despre prima întâlnire dintre Batman și Superman) și The Last Days of Krypton (care povestește cum a fost distrusă planeta Krypton și alegerea făcută de cei doi părinți pentru fiul lor).
Anderson se află în juriul concursului "Writers of the Future".
Kevin J. Anderson (Kevin James Anderson) s-a născut pe 27 martie 1962 în Racine, Wisconsin. A fost puternic influențat de Războiul lumilor și, la opt ani, a scris prima lui povestire, Injection. La zece ani și-a cumpărat o mașină de scris și, de atunci, nu s-a mai oprit din scris.
În adolescență a trimis prima lui povestire la o revistă, dar au trecut doi ani până când unul dintre manuscrisele sale a fost acceptat, fiind plătit în exemplare din revistă. Prima povestire vândută pe bani a primit 12,50$[2], iar primul său roman, Resurrection, Inc., a fost publicat în 1988.
După ce câteva dintre primele sale romane au fost publicate și au primit critici pozitive, Lucasfilm i-a oferit șansa de a scrie romane pentru seria Războiul stelelor.
Începând din 1993, 47 dintre romanele lui Anderson au ajuns pe listele de bestsellere. Mai mult de 20 de milioane de cărți i-au fost tipărite pe întreg mapamondul, fiind tradus în chineză, croată, daneză, olandeză, estonă, finlandeză, franceză, germană, greacă, ebraică, maghiară, indoneziană, italiană, japoneză, coreană, norvegiană, poloneză, portugheză, română, rusă, slovenă, spaniolă, suedeză și turcă.
Metal Swarm (iulie 2007 Marea Britanie / Australia, decembrie 2007 SUA)
The Ashes of Worlds (iunie 2008)
Seria Terra Incognita
The Edge of the World (iunie 2009)
The Map of All Things (iunie 2010)
The Key to Creation (în lucru, 2011)
Anderson și producătorul muzical Erik Norlander au realizat un proiect intitulat Roswell Six [3], lansând albumul "Terra Incognita: Beyond The Horizon" [4], care combină rock-ul progresiv cu lirica science fiction a lui Anderson și a soției lui.
HarperEntertainment
The Last Days of Krypton (2007)
Enemies & Allies (2009)
Culegeri de povestiri
Dogged Persistence (2001)
18 stories, including: Canals in the Sand, Dogged Persistence, Dune: A Whisper of Caladan Seas, Final Performance, Fondest of Memories, The Ghost of Christmas Always, Human, Martian One, Two, Three, Prisoner of War, Reflections in a Magnetic Mirror, Scientific Romance