Legile de la Nürnberg

În acest articol vom explora Legile de la Nürnberg din diferite perspective. Legile de la Nürnberg este un subiect care a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume, iar impactul său a fost resimțit în diferite zone ale societății. De-a lungul istoriei, Legile de la Nürnberg a fost subiect de dezbatere, studiu și analiză, iar în acest articol vom aprofunda în importanța sa, implicațiile și relevanța sa astăzi. De la origine până la evoluție, prin diferitele sale manifestări, Legile de la Nürnberg și-a pus amprenta asupra culturii, politicii, științei și vieții de zi cu zi, iar prin acest articol vom explora influența sa asupra vieții noastre.

Din 1933 până în 1939 Partidul Nazist și-a ținut congresele anuale la Nürnberg. Legile de la Nürnberg sau Legile rasiale de la Nürnberg au fost adoptate în Germania Nazistă la 15 septembrie 1935, cu ocazia celui de-al șaptelea congres al partidului. Prin aceste legi a fost conferită o bază juridică pentru ideologia rasistă și antisemită a statului german, condus la acea vreme de național-socialiști.

Cele trei legi adoptate în pachetul legislativ de la Nürnberg au fost:

  • "Legea pentru protecția sângelui" (în germană Blutschutzgesetz), care interzicea căsătoriile și raporturile sexuale între evrei și neevrei,
  • "Legea cetățeniei Reichului" (în germ. Reichsbürgergesetz) și
  • "Legea stindardului Reichului" (în germ. Reichsflaggengesetz).