Locul fosilifer de la Ezeriș

Locul fosilifer de la Ezeriș este un subiect care a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume. De la apariția sa, a fost subiect de dezbatere, discuție și explorare, deoarece experții, savanții și publicul larg încearcă să înțeleagă impactul său asupra societății contemporane. Acest articol analizează Locul fosilifer de la Ezeriș, examinându-i originile, evoluția și relevanța actuală. Printr-o analiză detaliată și perspicace, căutăm să facem lumină asupra acestui fenomen, oferind o viziune completă și actualizată asupra semnificației și influenței sale în diverse domenii. Abordând Locul fosilifer de la Ezeriș din unghiuri diferite, scopul este de a oferi o vedere panoramică care să permită cititorului să aprofundeze acest subiect cu o înțelegere largă și profundă.

Locul fosilifer de la Ezeriș
Categoria III IUCN (Monument al naturii)
Harta locului unde se află Locul fosilifer de la Ezeriș
Harta locului unde se află Locul fosilifer de la Ezeriș
Localizarea rezervației pe harta țării
PozițiaJudețul Caraș-Severin
 România
Cel mai apropiat orașReșița
Coordonate45°23′42″N 21°55′15″E () / 45.39500°N 21.92083°E[1]
Suprafață2 ha
Înființare1982, declarat în 2000

Locul fosilifer de la Ezeriș (monument al naturii), este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală de tip paleontologic), situată în județul Caraș-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Ezeriș.[2]

Rezervația naturală, întinsă pe o suprafață de 2 ha, se află în partea sud-estică a satului Ezeriș, pe dealul Șopot și reprezintă o zonă cu resturi fosilifere tortoniene[3], de viermi, briozoare, brahiopode, austrocote, otolite, antozoare, etc.

Vezi și

Note

  1. ^ Google Earth
  2. ^ ProtectedPlanet.net - Locul fosilifer de la Ezeriș - delimitarea ariei protejate, accesat la 10 martie 2012
  3. ^ Tortonianul reprezintă subetajul celui de-al doilea etaj mediteraneean al perioadei miocene