Locul fosilifer de la Apadia

În lumea lui Locul fosilifer de la Apadia, există nenumărate aspecte și detalii care merită explorate. De la origini și până la impactul său astăzi, Locul fosilifer de la Apadia a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume. Fie prin istorie, știință, muzică, artă sau orice alt domeniu, Locul fosilifer de la Apadia continuă să fie un subiect de interes pentru oameni de toate vârstele și culturile. În acest articol, vom aprofunda diferitele aspecte ale Locul fosilifer de la Apadia, explorând numeroasele sale fațete și analizând influența sa asupra societății actuale. De la începuturile sale până în prezent, Locul fosilifer de la Apadia a lăsat o amprentă de neșters în istorie și va rămâne cu siguranță relevantă pentru generațiile viitoare.

Locul fosilifer de la Apadia
Categoria IV IUCN (Arie de management pentru habitat/specie)
Harta locului unde se află Locul fosilifer de la Apadia
Harta locului unde se află Locul fosilifer de la Apadia
Localizarea rezervației pe harta țării
PozițiaJudețul Caraș-Severin
 România
Cel mai apropiat orașCaransebeș
Coordonate45°23′03″N 22°02′29″E () / 45.38417°N 22.04139°E[1]
Suprafață1 ha
Înființare1994, declarat în 2000

Locul fosilifer de la Apadia (monument al naturii), este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală de tip paleontologic), situată în județul Caraș-Severin, pe teritoriul administrativ al comunei Brebu.[2]

Rezervația naturală aflată în partea sud-vestică a satului Apadia, are o suprafață de 1 ha, și reprezintă o arie cu resturi fosilifere tortoniene,[3] de vertebrate și nevertebrate (paseriforme, miriapode, coleoptere diptere, arahnide, moluște, melci), depozitate în rocă sedimentară alcătuită din argile, nisipuri și gresii.

Vezi și

Note

  1. ^ Google Earth
  2. ^ ProtectedPlanet.net - Locul fosilifer de la Apadia - delimitarea ariei protejate, accesat la 6 martie 2012
  3. ^ Tortonianul este subetajul celui de-al doilea etaj mediteraneean al miocenului