Masă atomică relativă

În acest articol vom aprofunda subiectul Masă atomică relativă, un subiect care a stârnit interes și dezbatere în ultima vreme. _Var1 a căpătat relevanță datorită impactului său în diverse domenii, de la politică la știință, inclusiv cultură și societate în general. Pe parcursul acestui articol vom analiza diferitele perspective care există asupra Masă atomică relativă, oferind o privire de ansamblu completă și obiectivă care permite cititorului să-și formeze o opinie informată asupra subiectului. În plus, vom explora originea și evoluția lui Masă atomică relativă, precum și relevanța sa în contextul actual. Fără îndoială, Masă atomică relativă constituie un subiect de mare importanță care merită să fie abordat cu atenție și obiectivitate și tocmai scopul acestui articol este de a oferi o viziune completă și detaliată asupra acestui subiect atât de relevant astăzi.

Nu confundați cu Masă atomică.

Masa atomică relativă (cu simbolul Ar) este o mărime fizică adimensională, ce reprezintă raportul dintre masa medie a atomilor unui element chimic și unitatea atomică de masă, care la rândul său este 112 din masa atomului izotopului de carbon-12.[1][2]

Determinare

Vezi și

Referințe

  1. ^ Uniunea Internațională de Chimie Pură și Aplicată (). „Atomic Weights of the Elements 1979”. Pure Appl. Chem. 52 (10): 2349–84. doi:10.1351/pac198052102349. 
  2. ^ Uniunea Internațională de Chimie Pură și Aplicată (1993). Quantities, Units and Symbols in Physical Chemistry, Ediția a 2-a, Oxford: Blackwell Science. ISBN 0-632-03583-8. p. 41. Versiune electronică.