Mohenjo-daro

În acest articol, vom explora subiectul Mohenjo-daro din perspective diferite și cu o abordare multidisciplinară. Vom analiza impactul său asupra societății, relevanța sa astăzi și evoluția sa în timp. În plus, vom examina diferitele opinii și teorii care există în jurul Mohenjo-daro, precum și influența acesteia în diferite domenii, cum ar fi cultura, politică, economie și tehnologie. Prin această analiză cuprinzătoare, sperăm să oferim o viziune cuprinzătoare și detaliată asupra Mohenjo-daro, cu scopul de a îmbogăți cunoștințele și de a încuraja dezbaterea în jurul acestui subiect.

Ruinele orașului Mohenjo-Daro

Mohenjo-daro (în Sindhi: موئن جو دڙو; în Urdu: موئن جو دڑو; în Hindi: मोएन जो दड़ो; pronunție: ) a fost un oraș antic aparținând civilizației Văii Indusului, situat la circa 80 km sud-vest de actualul oraș pakistanez Sukkur din provincia Sindth. Numele său înseamnă „colina celor morți”.

Mohenjo-daro, a fost construit circa în anul 2.600 î.Hr., abandonat cam în anul 1.700 î.Hr. și descoperit de arheologi în anul 1921[1] în timpul construirii unei căi ferate, când lucrătorii au început să sape chiar lângă acea colină. Se remarcă construcția orașului care are formă de rețea și drumuri paralele. Locuințele aveau fiecare propria cameră de îmbăiere dotată cu toaletă. Acesta a fost printre primele orașe de pe planetă.

Note

  1. ^ „John Roach - "Faceless" Indus Valley City Puzzles Archaeologists, National Geographic”. Arhivat din original la . Accesat în .