Muntele Bandai

În acest articol vom explora lumea fascinantă a lui Muntele Bandai, un subiect care a captat atenția oamenilor de toate vârstele și interesele. De la impactul său asupra societății până la implicațiile sale asupra culturii populare, Muntele Bandai continuă să fie un subiect relevant și în continuă evoluție în lumea contemporană. Pe parcursul acestor pagini vom examina istoria sa, diferitele sale perspective și influența sa în diferite domenii. Alăturați-vă nouă în această călătorie pentru a descoperi tot ce are de oferit Muntele Bandai și pentru a ne îmbogăți cunoștințele despre acest subiect interesant.

Muntele Bandai

Muntele Bandai se ridică mai sus de câmpurile cu orez.
Altitudine1819 m[1]
LocalizareHonshū, Japonia
Coordonate37°35′53″N 140°04′32″E ({{PAGENAME}}) / 37.59806°N 140.07556°E[1]
Ultima erupțieiulie 1888
Tipstratovulcan

Muntele Bandai (磐梯山 Bandai-san?), de asemenea cunoscut și ca Aizu-Bandai-san (会津磐梯山?), Aizu-Fuji (会津富士?), și Aizu-ne (会津嶺?), este un stratovulcan de pe Insula Honshū, Prefectura Fukushima, Japonia.

Geografia

Muntele Bandai este vulcanul cu cea mai mare înălțime a norului de erupție (peste 6000 m).[2]

Istoria

Într-o erupție majoră din 15 iulie 1888 [3], partea de nord și est a calderei sale s-a prăbușit într-o alunecare de teren masivă, formând două lacuri, Hibara-ko și Onogawa-ko, precum și mai multe lacuri minore numite Goshiki-numa, sau Cinci Lacuri colorate. Erupția a durat doar două ore.[2]

Lacurile formate de acest cataclism au devenit cunoscute ca Urabandai sau Bandai-kōgen, și au devenit o destinație turistică populară.

Escaladarea Muntelui Bandai

Există șase rute majore până la Muntele Bandai.

  • Inawashiro Tozankō (猪苗代登山口)
  • Okinajima Tozankō (翁島登山口)
  • Hapōdai Tozankō (八方台登山口)
  • Urabandai Tozankō (裏磐梯登山口)
  • Kawakami Tozankō (川上登山口)
  • Shibutani Tozankō (渋谷登山口)

Galerie de imagini

Vezi și

Referințe

  1. ^ a b Bandai”. Global Volcanism Program, Smithsonian Institution. http://www.volcano.si.edu/world/volcano.cfm?vnum=0803-16%3D. Accesat la 3 martie 2010. 
  2. ^ a b "Superlative geografice", Editura Ion Creangă, București 1978, Silviu Neguț și Ion Nicolae, pagina 94.
  3. ^ Rowthorn C., page 454

Bibliografie

  • Rowthorn, Chris (). Japan. Lonely Planet. ISBN 1740599241. 

Legături externe