În lumea de astăzi, O zi deosebită a devenit un subiect de interes din ce în ce mai mare pentru o gamă largă de oameni. Fie că vorbim despre O zi deosebită la nivel personal, profesional sau cultural, importanța și relevanța sa nu pot fi subestimate. Pe măsură ce societatea avansează, O zi deosebită a devenit din ce în ce mai relevantă în viața noastră de zi cu zi, influențând totul, de la deciziile individuale până la tendințele globale. În acest articol, vom explora diferitele aspecte ale O zi deosebită și impactul său asupra lumii moderne, precum și diferitele perspective care există în jurul acestui subiect.
O zi deosebită (titlul original: în italiană Una giornata particolare) este un film italian regizat de Ettore Scola în 1977.
Acțiunea se desfășoară la Roma în 6 mai 1938. Toată lumea a plecat să-l ovaționeze pe Hitler care se întâlnește cu Mussolini. Într-un bloc uriaș au rămas numai Antonietta, o mamă a șase copii neinstruită și neglijată de soțul ei, și Gabriele, un homosexual pe punctul de a fi arestat de fasciști. Excluși amândoi, vor trăi timp de câteva ore o dragoste stranie și mișcătoare.
Pelicula a fost nominalizată la Oscar, în 1978, pentru cel mai bun film străin și pentru cel mai bun rol masculin (Marcello Mastroianni), după ce a beneficiat de selecția oficială la Cannes cu un an înainte (1977). A mai fost onorat în 1978 cu Premiul César pentru cel mai bun film străin și cu Premiul David di Donatello pentru cea mai bună actriță (Sophia Loren) și pentru cea mai bună regie.
|title=
(ajutor)
|title=
(ajutor)
|title=
(ajutor)
|title=
(ajutor)
|title=
(ajutor)