În lumea de astăzi, Prințesa Augusta de Saxa-Gotha este un subiect care a căpătat o mare importanță și relevanță în toate domeniile vieții de zi cu zi. De la personal, prin profesional, până la sfera socială, Prințesa Augusta de Saxa-Gotha a devenit un punct de interes și de dezbatere constantă. Impactul său a fost perceput în mod deosebit în diverse aspecte, generând opinii, teorii și cercetări contradictorii care urmăresc să înțeleagă pe deplin influența sa asupra societății actuale. În acest articol, vom aborda diferitele aspecte ale Prințesa Augusta de Saxa-Gotha, explorând semnificația, implicațiile și posibilele căi pentru dezvoltarea sa viitoare.
Prințesa Augusta de Saxa-Gotha (30 noiembrie 1719 – 8 februarie 1772) a fost Prințesă de Wales între 1736 și 1751. A fost una dintre cele trei deținătoare ale acestui titlu care n-au devenit niciodată regină. Fiul cel mare al Prințesei Augusta, George al III-lea, a devenit rege în 1760 în vreme ce soțul ei, Frederick murise cu noua ani înainte.
Prințesa Augusta s-a născut la Gotha, ca fiică a lui Frederic al II-lea, Duce de Saxa-Gotha-Altenburg (1676-1732) și al Magdalenei Augusta (1676-1740).
La vârsta de 16 ani, fără să vorbească engleza, a sosit în Marea Britanie pentru ceremonia de nuntă care a avut loc aproape imediat, la 17 aprilie 1736 la Capela Regală a Palatului St James din Londra. În ciuda diferenței de 12 ani dintre soți, au avut un mariaj fericit. Au avut nouă copii, ultimul născut după decesul lui Frederick.
Nașterea primei lor fiice, Prințesa Augusta, a avut loc la St James după ce Augusta a fost obligată de Frederic să plece de la Palatul Hampton Court în timp ce era în travaliu pur și simplu ca părinții lui să nu participe la naștere. De-a lungul căsătoriei lor, Augusta a stat de partea soțului ei în conflictul cu părinții lui. După moartea lui Frederic, rolul ei ca mamă a moștenitorului tronului a devenit unul mult mai important și ea a fost numită regent prospectiv, lucru care a provocat o controversă politică.
La scurt timp după aceea, ea a început să fie influențată de către John Stuart, al 3-lea conte de Bute, tutorele fiului ei, și s-au răspândit zvonuri că cei doi au avut o aventură. Chiar și după ascensiunea fiului ei pe tron ca regele George al III-lea, Augusta a suferit de ostilitate din partea publicului larg.
După ce ea a murit de cancer la gât, la vârsta de 52 de ani, la Casa Carlton, procesiunea funerară a atras scandalagii care au urmat sicriul strigând insulte grave.
Augusta și Frederic au avut nouă copii: