Radicidație

În lumea de astăzi, Radicidație a avut un rol fundamental în viețile noastre. Fie că este un aspect personal sau profesional, Radicidație a devenit un subiect de interes general datorită impactului său asupra societății noastre. În acest articol, vom explora diferitele fațete ale Radicidație și modul în care acesta ne-a modelat experiențele și perspectivele. De la influența sa asupra culturii populare până la rolul său în inovarea tehnologică, Radicidație s-a dovedit a fi un subiect versatil și relevant în peisajul actual. Printr-o analiză aprofundată, vom examina modul în care Radicidație a evoluat de-a lungul timpului și influența sa asupra oamenilor, comunităților și industriilor. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre acest subiect fascinant!

Radicidația este un caz specific de iradiere a alimentelor pentru care doza de radiații ionizante aplicată produselor este suficientă pentru a reduce numărul de bacterii patoɡene viabile specifice neformatoare de spori, într-o asemenea măsură încât acestea devin nedetectabile atunci când sunt examinate prin orice metodă recunoscută.[1] Doza necesară acestui proces este de 2–8 kGy. Termenul poate fi utilizat de asemenea pentru distrugerea paraziților (cum ar fi tenia și trichinella) în produse din carne, caz în care doza necesară este cuprinsă între 0,1–1 kGy. Atunci când procesul este folosit în special pentru a distruge organismele enteropatoɡene și enterotoxinogene aparținând genului Salmonella, procesul este denumit specific „raducidația salmonellei”.

Denumirea procesului este derivată din termenii radiație și „caedere” (latinăː a cădea, a tăia, a ucide).

Note

  1. ^ Goresline, H.E., Ingram, M., Mecuch, P., Mocquot, G., Mossel, D.A.A., Niven, C.F.Jr.,. Thatcher, F.S., Tentative classification of food irradiation processes with microbiological objectives, Nature 204 (1964) 237-238

Vezi si