Templul cerului

În acest articol, vom explora lumea fascinantă a lui Templul cerului, un subiect care a captat atenția oamenilor de toate vârstele și mediile. De la impactul său asupra societății și până la relevanța sa astăzi, Templul cerului a generat nenumărate dezbateri și discuții în diferite domenii. În acest sens, vom aprofunda originile sale, evoluția ei de-a lungul timpului și influența sa în diverse domenii, oferind o perspectivă largă și îmbogățitoare celor care doresc să înțeleagă în continuare acest subiect. Alăturați-vă nouă în această călătorie interesantă și descoperiți tot ce are de oferit Templul cerului.

Informații suplimentare: Monumente din Pekin
Templul cerului
Poziționare
Coordonate39°52′56″N 116°24′24″E ({{PAGENAME}}) / 39.8822°N 116.4066°E
LocalitateTiantan Subdistrict] Modificați la Wikidata
District of ChinaDongcheng District]
Țara Republica Populară Chineză[1]  Modificați la Wikidata
Edificare
Stil artisticarhitectura chineză  Modificați la Wikidata
Data începerii construcției
Nume chinezesc
Chineză simplificată天坛
Chineză tradițională天壇
Sens literalAltarul cerului
Prezență onlinesite web oficial
Templul cerului

Templul cerului sau literal Altarul cerului (în chineză simplificată: 天坛; chineză tradițională: 天壇; pinyin: Tiāntán) este un complex de clădiri taoiste în sudul Beijingului. Acesta era vizitat de către împărații dinastiilor Ming și Qing pentru ceremonii anuale de rugăciune către Cer pentru o recoltă bună. Este privit ca un templu taoist, deși venerarea Cerului în special de către împărat datează dinaintea taoismului.

Istorie

Complexul, numit inițial Templul cerului și al pământului, a fost construit între 1406 și 1420, pe vremea Împăratului Yongle, responsabil și de construcția Orașului interzis sau Palatul Imperial Chinezesc. Complexul a fost extins și numit Templul cerului în timpul Împăratului Jiajing, în secolul XVI. Acesta a mai construit încă trei temple: Templul soarelui în est, Templul pământului în nord, și Templul lunii în vest. Templul cerului a fost renovat în secolul XVIII sub Împăratul Quianlong și între anii 2005-2007 cu ocazia pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de vară din 2008.

Templul Cerului a fost înregistrat patrimoniul mondial UNESCO în 1998.

Clădiri

Mauricio Percara, un jurnalist din Beijing, a explicat în articolul său "Templulcerului: reuniunea Paradadise" că simbolistica este destul de descriptiv și există patru piloni principalecare reprezintă anotimpurile anului, 12 piloni interior simboliza luni șidoisprezece în afara piloni simbolizeaza doisprezece doce pilares exterioresaluden o veghe de las 12 a zilei. Și un dragon de aur, în sală, aduce onoare alîmpăratului."

Ceremonia

Note

  1. ^ archINFORM, accesat în