În articolul de astăzi vom vorbi despre Uriașul Harry, un subiect despre care probabil ați auzit, dar despre care poate nu știți toate detaliile. Uriașul Harry este un subiect care a stârnit un mare interes în ultima vreme, deoarece relevanța și impactul său acoperă diferite domenii. Acesta este un subiect care a fost prezent de-a lungul istoriei, dar că în prezent capătă o importanță deosebită datorită diverșilor factori. Pe parcursul acestui articol, vom aprofunda în Uriașul Harry pentru a-i înțelege mai bine semnificația, impactul și relevanța sa în societatea actuală. Citiți mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știți despre Uriașul Harry!
Uriașul Harry (în engleză Harry and the Hendersons) este un film american de comedie de fantezie din 1987 regizat și produs de William Dear; cu John Lithgow, Melinda Dillon, Don Ameche, David Suchet, Margaret Langrick, Joshua Rudoy, Lainie Kazan și Kevin Peter Hall în rolurile principale. Steven Spielberg a fost un producător executiv nemenționat, iar Rick Baker a creat machiajul și modelele de creaturi pentru Uriașul Harry.[6]
Filmul spune povestea întâlnirii unei familii din Seattle cu creatura criptozoologică Bigfoot, parțial inspirată de numeroasele relatări privind presupusa sa apariție din nord-vestul Pacificului, California și alte părți ale Statelor Unite și ale Canadei de-a lungul a trei secole. Filmările au avut loc în mai multe locuri din Cascade Range din statul Washington, lângă I-90 și în orașul Index, lângă US 2,[7] precum și în cartierele Wallingford, Ballard și Beacon Hill din Seattle și alte locuri în sau în jurul orașului Seattle.
Uriașul Harry a încasat 50 de milioane de dolari americani în întreaga lume. A câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun machiaj la cea de-a 60-a ediție a Premiilor Academiei și a inspirat un spin-off de televiziune cu același nume.[8] În Regatul Unit, filmul a fost lansat inițial ca Bigfoot și and the Hendersons, deși serialul de televiziune a păstrat titlul american. DVD-ul și toate difuzările curente ale filmului în Marea Britanie folosesc acum titlul original.
|title=
(ajutor)
|title=
(ajutor)
|title=
(ajutor)