Verona Rupes

În acest articol vom explora Verona Rupes dintr-o perspectivă complet nouă, analizând aspectele sale cele mai relevante și implicațiile sale în diferite contexte. Verona Rupes a fost subiect de interes și dezbatere în diverse discipline și importanța sa este incontestabilă în lumea de astăzi. De la impactul său asupra societății până la influența asupra culturii populare, Verona Rupes este un subiect care merită o examinare atentă pentru a înțelege adevăratul său sens și sfera de aplicare. Pe parcursul acestor pagini, vom dezvălui misterele din jurul lui Verona Rupes și vom încerca să facem lumină asupra numeroaselor sale fațete, permițând cititorului să pornească într-o călătorie fascinantă de descoperire și introspecție.

Verona Rupes, dreapta centrului, fotografiată de Voyager 2 în ianuarie 1986.

Verona Rupes este o faleză pe Miranda, un satelit al lui Uranus. A fost descoperit de sonda spațială Voyager 2 în ianuarie 1986. Fața falezei, despre care se credea anterior că ar avea de la 5 la 10 kilometri (3 la 6 mi) înălțime, din 2016 este estimat a avea 20 kilometri (12 mi) înălțime, ceea ce o face cea mai înaltă faleză cunoscută din Sistemul Solar.

Este posibil să fi fost creat de un impact major, care a cauzat perturbarea și reasamblarea satelitului, sau de ruperea scoarței.

Având în vedere gravitația scăzută a Mirandei, ar dura aproximativ 12 minute ca un obiect să cadă de sus, ajungând jos cu viteza de aproximativ 200 km/h.

Referințe