În articolul de astăzi vom aborda un subiect de mare relevanță și interes pentru un public larg. Antianginos este un punct de plecare fundamental pentru a înțelege importanța acestui subiect astăzi. Pe parcursul acestui articol, vom explora diferite aspecte legate de Antianginos, analizând impactul acestuia în diverse domenii și relevanța sa în societatea contemporană. În plus, vom oferi o serie de reflecții și recomandări care le vor permite cititorilor noștri să aprofundeze acest subiect și să înțeleagă importanța acestuia într-un context mai larg. Alăturați-vă nouă în această călătorie informativă și reflexivă despre Antianginos!
Antianginos | |
![]() Structura nitroglicerinei | |
Modifică date / text ![]() |
Antianginoasele sunt medicamente care pot fi utilizate în tratamentul anginei pectorale.[1] Principalele mecanisme prin care aceste medicamente acționează sunt: scăderea necesarului de oxigen miocardic (prin deprimarea miocardului și scăderea pre- și postsarcinii) și creșterea aportului de oxigen miocardic (prin coronarodilatație și creșterea duratei de perfuzie).[2]
Antianginoasele sunt clasificate de obicei în: nitrați organici, antagoniști calcici, beta-blocante și altele.[1]
Nitrații produc o vasodilatație[3] la nivelul vaselor de sânge, datorită eliberării de NO având efecte precum: coronarodialația, arteriolodialația și venodialația (în special). Exemple includ: nitroglicerină, izosorbid mononitrat, izosorbid dinitrat și pentaeritril tetranitrat.
Beta-blocantele sunt utilizate ca profilactice[4] ale anginei pectorale și reduc necesarul de oxigen sub limita care declanșează criza anginoasă. Exemple includ: acebutolol, metoprolol (cardioselective), oxprenolol și sotalol (neselective).
Blocantele ale canalelor de calciu (Ca++) sunt utilizate în tratamentul anginei cronice stabile și nu în cea instabilă, dar sunt utilizate și ca antiaritimice de clasă IV. Exemple sunt: verapamil, amlodipină,[5] nifedipină și diltiazem.
Exertional Angina: In patients with exertional angina, NORVASC reduces the total peripheral resistance (afterload) against which the heart works and reduces the rate pressure product, and thus myocardial oxygen demand, at any given level of exercise.