Bijuterii de familie (film din 1958)

În acest articol, vom explora subiectul Bijuterii de familie (film din 1958) în profunzime, analizând originile sale, impactul său asupra societății de astăzi și posibilele implicații pentru viitor. Bijuterii de familie (film din 1958) este un subiect care a captat atenția experților și a publicului larg, generând dezbateri și reflecție în diferite domenii. De-a lungul anilor, Bijuterii de familie (film din 1958) a evoluat și s-a adaptat circumstanțelor în schimbare, influențând generații întregi și lăsând amprenta istoriei. Printr-o abordare multidisciplinară, vom aborda diverse perspective asupra Bijuterii de familie (film din 1958), de la relevanța sa în trecut până la relevanța sa în lumea contemporană, oferind astfel o viziune cuprinzătoare care ne permite să înțelegem mai bine importanța și rolul său în societatea actuală.

Bijuterii de familie

Afișul filmului
Rating
Gendramă
RegizorMarius Teodorescu
ScenaristMalvina Urșianu
Marius Teodorescu
După o nuvelă omonimă de:
Petru Dumitriu
ProducătorEnache Soare (dir. filmului)
StudioStudioul Cinematografic București
DistribuitorDirecția Difuzării Filmelor
Director de imagineAlexandru Roșianu
Operator(i)Tincu Puran (op. secund)
MontajEmanuela Libros
SunetBujor Suru
MuzicaLeon Klepper
ScenografieAlexandru Brătășanu
Constantin Simionescu
CostumeLucia Metsch
MachiajIoana Dumitrescu
DistribuțieTanți Cocea
Eliza Petrăchescu
Geo Barton
Premiera1 aprilie 1958
Durata90 min.
ȚaraRPR R.P. Romînă
Limba originalăromână
Disponibil în românăoriginal
Buget7.056.000 lei
Prezență online

Pagina Cinemagia

Bijuterii de familie este un film dramatic românesc din 1958, regizat de Marius Teodorescu după un scenariu scris în colaborare cu Malvina Urșianu. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Tanți Cocea (debut actoricesc), Eliza Petrăchescu și Geo Barton. Scenariul este bazat pe o nuvelă omonimă de Petru Dumitriu.

Rezumat

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Filmul prezintă o familie burgheză din România în timpul Răscoalei Țărănești din 1907.

Distribuție

Producție

Filmările au avut loc în martie 1957; cele exterioare la Mogoșoaia, Frumușani, Lamotești, Gălbinari, Mâineasa, Șindrilița, Lilieci, Craiova, Brăila și București; filmările interioare pe platourile Tomis, Kirov și Buftea. Cheltuielile de producție s-au ridicat la 7.056.000 lei.[1]

Primire

Filmul a fost vizionat de 1.409.186 de spectatori în cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31 decembrie 2014 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.[2]

Note

  1. ^ Andrei-Klauss, Agheorghiesei, Bijuterii de familie (1957), aarc.ro, arhivat din original la , accesat în  
  2. ^ „Situația numărului de spectatori înregistrat de filmele românești ieșite în premieră până la 31.12.2014” (PDF). Centrul Național al Cinematografiei. . Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 

Vezi și

Legături externe

Format:Petru Dumitriu