Brațigovo

În zilele noastre, Brațigovo este un subiect care a captat atenția multor oameni din întreaga lume. Cu influența sa în diferite domenii ale societății, Brațigovo a generat un interes din ce în ce mai mare și a devenit un subiect recurent de conversație. Din impactul său asupra politicii, culturii, tehnologiei și vieții de zi cu zi, Brațigovo s-a dovedit a fi un element cheie în modul în care oamenii văd lumea din jurul lor. În acest articol, vom explora rolul fundamental pe care Brațigovo îl joacă în societatea noastră și vom examina modul în care a evoluat de-a lungul timpului.

Brațigovo
Брацигово
—  Oraș  —
Biserica Sf. Ioan
Biserica Sf. Ioan
Drapel
Drapel
Stemă
Stemă
Brațigovo se află în Bulgaria
Brațigovo
Brațigovo
Brațigovo (Bulgaria)
Poziția geografică
Coordonate: 42°1′N 24°22′E ({{PAGENAME}}) / 42.017°N 24.367°E

ȚarăBulgaria Bulgaria
RegiunePazargik
ObștinăBrațigovo

EKATTE06207

Guvernare
 - PrimarVasil Ghiulemetov

Altitudine599 m.d.m.

Populație
 - Total4.520 locuitori

Fus orarUTC+2
Cod poștal4579

Prezență online
GeoNames Modificați la Wikidata

Brațigovo (în bulgară Брацигово) este un oraș în partea de sud a Bulgariei, la poalele Rodopilor, pe râul Umișca. Aparține de Obștina Brațigovo, Regiunea Pazargik. Stațiune balneoclimaterică cu ape recomandate tratamentului sistemului nervos, rinichilor și pielii. În oraș se află și cea mai înaltă clopotniță din Peninsula Balcanică, construită de Ivan Dragov în 1835[1].

Demografie



Componența etnică a orașului Brațigovo

     Bulgari (82,22%)

     Romi (9,09%)

     Nicio identificare (8,08%)

     Altele (1,08%)

La recensământul din 2011, populația orașului Brațigovo era de 4.146 locuitori. Din punct de vedere etnic, majoritatea locuitorilor (82,22%) erau bulgari, cu o minoritate de romi (9,09%).[2][3] Pentru 8,08% din locuitori nu este cunoscută apartenența etnică.

Vezi și

Note

  1. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ „Distribuția etnică a populației localităților Bulgariei”. Institutul Național de Statistică al Bulgariei. Accesat în . 
  3. ^ „Distribuția pe vârste a populației localităților Bulgariei”. Institutul Național de Statistică al Bulgariei. Accesat în . 

Bibliografie