Strelcea

În lumea lui Strelcea, există nenumărate aspecte interesante și relevante care merită să fie explorate. De la origini până la cele mai recente inovații, Strelcea a stârnit curiozitatea și interesul multora, devenind un subiect inevitabil de conversație în diferite domenii. Fie datorită impactului său asupra societății, a relevanței sale istorice sau a influenței sale asupra culturii populare, Strelcea continuă să fie un subiect de dezbatere și reflecție constantă. În acest articol, vom aprofunda diferitele aspecte ale Strelcea și vom analiza importanța acestuia în contextul actual.

Strelcea
Стрелча
—  Oraș  —
Biserica Sf. Mihail
Biserica Sf. Mihail
Drapel
Drapel
Stemă
Stemă
Strelcea se află în Bulgaria
Strelcea
Strelcea
Strelcea (Bulgaria)
Poziția geografică
Coordonate: 42°30′N 24°19′E ({{PAGENAME}}) / 42.500°N 24.317°E

ȚarăBulgaria Bulgaria
RegiunePazargik
ObștinăStrelcea

EKATTE69835

Guvernare
 - PrimarIlo Ilov

Altitudine483 m.d.m.

Populație
 - Total4.487 locuitori

Fus orarUTC+2
Cod poștal4530
Prefix telefonic03532

Prezență online
site web oficial Modificați la Wikidata
GeoNames Modificați la Wikidata

Strelcea (în bulgară Стрелча) este un oraș în partea central-vestică a Bulgariei, la poalele masivului Sredna Gora. Aparține de Obștina Strelcea, Regiunea Pazargik. Ivzoare minerale. Culturi de trandafiri și mai recent de lavandă din care se extrag uleiuri vegetale. Biserica ortodoxă Sf. Mihail a fost construită în 1876 pentru a comemora victimele Insurecției.

Demografie



Componența etnică a orașului Strelcea

     Bulgari (72,93%)

     Romi (6,71%)

     Nicio identificare (20,1%)

     Altele (0,24%)

La recensământul din 2011, populația orașului Strelcea era de 4.083 locuitori. Din punct de vedere etnic, majoritatea locuitorilor (72,93%) erau bulgari, cu o minoritate de romi (6,71%).[1][2] Pentru 20,1% din locuitori nu este cunoscută apartenența etnică.

Note

  1. ^ „Distribuția etnică a populației localităților Bulgariei”. Institutul Național de Statistică al Bulgariei. Accesat în . 
  2. ^ „Distribuția pe vârste a populației localităților Bulgariei”. Institutul Național de Statistică al Bulgariei. Accesat în . 

Vezi și

Bibliografie