În acest articol vom aprofunda subiectul Campionatul Mondial de Handbal Feminin, un aspect relevant care a stârnit interes în diverse domenii ale societății. Campionatul Mondial de Handbal Feminin este un subiect care a stârnit dezbateri și reflecție în diferite contexte, deoarece impactul și influența sa se extind la fiecare aspect al vieții noastre de zi cu zi. În acest sens, vom analiza diferitele aspecte legate de Campionatul Mondial de Handbal Feminin, de la originea și istoria sa până la relevanța sa astăzi. În plus, vom explora posibilele sale implicații și consecințe, precum și diferitele poziții și opinii pe această temă. Fără îndoială, Campionatul Mondial de Handbal Feminin este un subiect care nu lasă pe nimeni indiferent și care merită abordat dintr-o perspectivă largă și critică.
Campionatul Mondial de Handbal Feminin este principala competiție de handbal feminin pentru națiuni și este organizat de Federația Internațională de Handbal începând cu anul 1957. La prima ediție a campionatului au participat doar patru echipe, dar numărul lor a crescut treptat și, din 1997, la Campionatul Mondial participă 24 de echipe din elita handbalului mondial. Începând din 1993, organizarea competiției se face la fiecare doi ani.
În trecut au fost organizate și trei campionate mondiale în aer liber (pentru echipe de 11 jucători), în 1949, 1956 și 1960. Statisticile Federației Internaționale Handbal nu iau în considerare aceste trei evenimente.
^Federația Internațională de Handbal consideră echipa Rusiei ca moștenitoare a medaliilor câștigate de Uniunea Sovietică|URSS (3 de aur, 2 de argint și 1 de argint)
^Federația Internațională de Handbal consideră echipa Cehiei ca moștenitoare a medaliilor câștigate de Cehoslovacia (1 de aur, 1 de argint și 1 de bronz)
^Federația Internațională de Handbal consideră echipa Germaniei ca moștenitoare a medaliilor câștigate de Germania de Est|RDG (3 de aur și 1 bronz)
^Federația Internațională de Handbal consideră echipa Serbiei ca moștenitoare a medaliilor câștigate de RFS Iugoslavia și
Serbia și Muntenegru (1 de aur, 3 de argint și 2 de bronz)