Citadela sfărîmată (film)

În lumea de astăzi, Citadela sfărîmată (film) a devenit un subiect de mare relevanță și interes pentru un spectru larg de oameni din diferite domenii. Impactul său se extinde la nivel global, afectând societatea, economia, politica, cultura și tehnologia. Atenția din ce în ce mai mare pe care o primește Citadela sfărîmată (film) reflectă importanța sa în lumea contemporană și numeroasele sale implicații pentru viitor. În acest articol, vom explora diferite aspecte legate de Citadela sfărîmată (film), analizând influența acestuia și diversele perspective care există în jurul acestui subiect. De la origine până la evoluția actuală, Citadela sfărîmată (film) continuă să genereze dezbateri și reflecții profunde care ne invită să ne regândim rolul în lumea de astăzi.

Citadela sfărâmată
The Broken Citadel

Afișul filmului
Titlu originarCitadela sfărîmată
GenDramă
RegizorMarc Maurette, Haralambie Boroș
ScenaristHoria Lovinescu, Ion Daniel, Haralambie Boroș, Marc Maurette
ProducătorStudioul cinematografic „București”
StudioStudioul Cinematografic București
DistribuitorDirecția Difuzării Filmelor
Director de imagineAurel Boian
MontajYolande Maurette
MuzicaLeon Klepper
DistribuțieMarcela Rusu
György Kovács
Ion Finteșteanu
Premiera în România29 aprilie 1957
Durata114 minute
ȚaraRomânia
Limba originalăromână
Disponibil în românăoriginal
Buget5.395.000 lei[1]
Prezență online

Pagina Cinemagia

Citadela sfărâmată este un film românesc din 1957 regizat de Marc Maurette și Haralambie Boroș. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Marcela Rusu, György Kovács și Ion Finteșteanu. Este o ecranizare după piesa de teatru cu același nume de Horia Lovinescu.

Rezumat

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Distribuție

Distribuția filmului este alcătuită din:[2]

Primire

Filmul a fost vizionat de 1.492.536 de spectatori în cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31 decembrie 2014 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.[3]

Producție

Filmările au avut loc în august–decembrie 1956, cele exterioare în București, cele interioare la Buftea. Cheltuieli de producție s-au ridicat la 5.395.000 lei.

Note

  1. ^ Citadela sfărâmată (1956), aarc.ro, arhivat din original la , accesat în  
  2. ^ Citadela sfărâmată Arhivat în , la Wayback Machine. pe site-ul All About Romanian Cinema
  3. ^ „Situația numărului de spectatori înregistrat de filmele românești ieșite în premieră până la 31.12.2014” (PDF). Centrul Național al Cinematografiei. . Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 

Legături externe

Vezi și