Călătorie interplanetară

În acest articol, vom explora impactul Călătorie interplanetară asupra societății moderne. Călătorie interplanetară a fost subiect de interes și dezbatere pentru o lungă perioadă de timp, iar influența sa se întinde pe o gamă largă de contexte. De la sfera culturală la cea politică, Călătorie interplanetară a lăsat o amprentă asupra tuturor aspectelor vieții contemporane. În următoarele câteva pagini, vom examina modul în care Călătorie interplanetară ne-a modelat percepțiile, comportamentele și relațiile și vom lua în considerare rolul său în modelarea lumii în care locuim astăzi.

Zborul spațial interplanetar sau călătoria interplanetară este călătoria între planetele aceluiași sistem planetar.[1] În practică, pentru civilizația terestră, călătoria de acest tip se limitează la planetele aflate în Sistemul Solar.

Sonde spațiale au fost puse pe orbita a cinci plante cunoscute încă din antichitate: întâi pe orbita lui Marte (Mariner 9 în 1971), apoi Venus (Venera 9, 1975; dar care a aterizat pe Venus), Jupiter (Galileo în 1995), Saturn (Cassini-Huygens în 2004) și Mercur (MESSENGER, martie 2011) și au trimis pe Pământ informații despre aceste planete și despre sateliții lor naturali.

Note

  1. ^ Interplanetary Flight: an introduction to astronautics. London: Temple Press, Arthur C. Clarke, 1950