Gu Bon-gil

Astăzi, Gu Bon-gil rămâne un subiect de interes și dezbatere constant în societatea modernă. Cu un interes din ce în ce mai mare în ultimii ani, Gu Bon-gil a captat atenția experților și a fanilor deopotrivă. Fie în mediul academic, în mass-media sau în conversațiile de zi cu zi, Gu Bon-gil a devenit un punct central de discuție. Această tendință nu este doar la nivel local, ci a căpătat relevanță și la nivel global, demonstrând importanța și impactul pe care Gu Bon-gil îl are asupra realității noastre actuale. Având în vedere această atenție din ce în ce mai mare, este esențial să analizăm în detaliu diferitele dimensiuni și perspective pe care le implică Gu Bon-gil, pentru a înțelege mai bine sfera și implicațiile sale în societatea noastră.

Gu Bon-gil
Informații personale
Născut(ă) (35 de ani)
Seul, Coreea de Sud
Înălțime1,8 m
ȚarăCoreea de Sud Coreea de Sud
Armăsabie
Mânădreptaci
Antrenor naționalYu Sang-ju
ClubKSPO
Clasamentul FIEclasament curent
Nume coreean
Hangul구본길
Hanja具本佶
Romanizarea RevizuităGu Bon-gil
McCune–ReischauerKu Ponkil

Gu Bon-gil (în coreeană 구본길; n. , Seul, Coreea de Sud) este un scrimer sud-coreean specializat pe sabie.

La Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra a participat la proba de sabie individual, unde s-a oprit în tabloul de 16 în fața neamțului Max Hartung. La proba pe echipe, Coreea de Sud, în componența Gu, Won Woo-young, Kim Jung-hwan și Oh Eun-seok, a învins România în finala și a fost laureată cu aur.[1]

La Campionatul Mondial din 2014 de la Kazan, Gu a ajuns în semifinală, unde a trecut de rusul Aleksei Iakimenko. A fost învins în finala de rusul Nikolai Kovaliov și s-a mulțumit cu argint.[2] La proba pe echipe, Coreea a pierdut în finala cu Germania și a urcat pe treaptă a două a podiumului.

Va fi portdrapelul Coreei de Sud la Jocurile Olimpice de vară din 2012.[3]

Palmares

Clasamentul la Cupa Mondială
An 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015
Loc 196 3 3 4 5 1 1

Referințe

  1. ^ „JO 2012 - Scrimă: Echipa masculină de sabie a României a cucerit medaliile de argint”. Agerpres. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Alessandro Gennari (). „Senza storia” (în italiană). Pianeta Scherma. 
  3. ^ „Gu Bon-gil porte-drapeau de la Corée du Sud”. L'Équipe (în franceză). . 

Legături externe