Leonard Colebrook

Leonard Colebrook
Date personale
Născut2 martie 1883
Guildford, Surrey, Marea Britanie
Decedat27 septembrie 1967
Farnham Common, Buckinghamshire, Regatul Unit
Cetățenie Regatul Unit
 Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei (–12 aprilie 1927) Modificați la Wikidata
OcupațieMedicină, fiziologie, bacteriologie
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materSt. Mary's Hospital]
Royal Grammar School, GuilfordModificați la Wikidata
Influențat deAlmroth WrightModificați la Wikidata
Cunoscut pentruTratamentul febrei puerperale cu Prontosil Profilaxia bolilor infecțioase
PremiiMembru al Societății Regale  Modificați la Wikidata

Leonard Colebrook (n. 2 martie 1883, la Guildford, Surrey, Marea Britanie - d. 27 septembrie 1967, la Farnham Common, Buckinghamshire, Regatul Unit) este un fiziolog și bacteriolog englez, membru al Societății Regale din Londra.

Febra puerperală

În 1935, Gerhard Domagk tocmai a pus la punct Prontosilul (sulfamidocrizoidină). În același an, Colebrook demonstrează activitatea acestui medicament contra streptococului hemolitic din maternități și îl aplică, cu succes, în tratamentul febrei puerperale.

Dezinfecție, antisepsie, asepsie

Colebrook face campanie pentru purtarea mănușilor, măștii și a bluzei chirurgicale în timpul contactului cu pacienții. El dovedește că cloroxilenolul (parachlorometaxylenol) este un dezinfectant pentru mâini superior apei săpunoase. În sfârșit, împreună cu sora sa Dora, demonstrează că probabilitatea transmiterii streptococilor prin membrii echipei spitalicești este mai ridicată decât prin pacienți.

În 1943, Unitatea de Arși pe care o conducea, de pe lângă Consiliul de Cercetări medicale al Marii Britanii, este transferată de la Glasgow Royal Infirmary la Birmingham Accident Hospital. Acolo, el instaurează practica de izolare a pacienților în mediu steril.

Societăți și academii

Distincții

Bibliografie

Note

  1. ^ În 1939, Dogmagk va fi recompensat pentru această descoperire cu Premiul Nobel.
  2. ^ L. Colebrook, M. Kenny, « Treatment of human puerperal infections, and of experimental infections in mice, with Prontosil », Lancet, 1936, 1, pp. 1279-1286.
  3. ^ J. Dankert și I. K. Schut, « The antibacterial activity of chloroxylenol in combination with ethèlenediaminetetra-aceticacid », J. Hyg., Camb., 76, 1976, p. 11.