Marea sfidare

În lumea de astăzi, Marea sfidare a devenit un subiect de mare relevanță și interes pentru un spectru larg de public. Fie datorită impactului său istoric, a relevanței sale în societatea contemporană sau a influenței sale în diferite domenii, Marea sfidare a captat atenția academicilor, profesioniștilor și amatorilor deopotrivă. În acest articol, vom explora în detaliu importanța sa, evoluția sa în timp și relevanța sa în contextul actual. De la origini până la rolul său în lumea modernă, Marea sfidare este un subiect care merită să fie analizat în detaliu și critic pentru a înțelege adevărata sa amploare și implicațiile.

Marea sfidare
Vâltoarea
Genfilm istoric
RegizorManole Marcus
ScenaristIoan Grigorescu
ProducătorLucian Dante Gologan (dir. filmului)
Mihai Opriș (prod. delegat)
StudioCasa de Filme 5
DistribuitorRomâniafilm
Director de imagineSorin Ilieșiu
Operator(i)Sorin Ilieșiu
MontajAdriana Ionescu
Suneting. Silviu Camil
MuzicaAnton Șuteu
ScenografieVictor Țapu
CostumeLia Manțoc
DistribuțieFlorin Zamfirescu
Maia Morgenstern
Premiera31 august 1990
Durata85 de minute
Țara România
Limba originalăromână
Disponibil în românăoriginal
Prezență online

Pagina Cinemagia

Marea sfidare, cu titlul de lucru Vâltoarea, este un film dramatic istoric românesc din 1990 regizat de Manole Marcus. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Florin Zamfirescu, Maia Morgenstern și Victoria Cociaș.

Rezumat

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Polonia este invadată de Germania nazistă și încredințează spre păstrare tezaurul național României. În septembrie 1939, Guvernul Român și-a asumat astfel un risc enorm.[1]

Distribuție

Recepție

Premiera filmului a avut loc la 31 august 1990 în România. Filmul Marea sfidare a fost vizionat de 48.135 de spectatori la cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31.12.2006 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.[3]

Note

  1. ^ Marea sfidare, AaRC.ro
  2. ^ Aarc.ro - Totul despre Filmul Romanesc, aarc.ro, arhivat din original la , accesat în  
  3. ^ „Situația numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei până la data de 31.12.2006 și 2007” (PDF). Centrul Național al Cinematografiei. . Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 

Legături externe

Vezi și