În lumea de astăzi, Samuel Morse a devenit un subiect relevant care generează dezbateri și controverse în diferite domenii. De la sfera politică la cea culturală, Samuel Morse a captat atenția diverșilor actori sociali, care și-au exprimat opinii contradictorii în acest sens. În această situație, este esențial să analizăm amănunțit implicațiile și consecințele Samuel Morse, precum și să reflectăm asupra posibilelor soluții și alternative care pot fi propuse. În acest articol, vom explora în detaliu importanța Samuel Morse și impactul său asupra societății actuale, cu scopul de a încuraja dezbaterea constructivă și schimbul de idei.
Samuel Finley Breese Morse (n. , Boston, Massachusetts, SUA – d. , New York City, New York, SUA) a fost pictor și inventator american. A realizat în anul 1837 un aparat electromagnetic pentru telegrafie, brevetat în 1840 și a inventat în 1838 alfabetul care-i poartă numele, folosit și în prezent.
Samuel Morse a creat alfabetul Morse - în care literele sunt reprezentate prin combinații de semnale scurte și lungi - în jurul anului 1838. El a identificat literele cel mai des folosite și le-a asociat semnale scurte (pentru "e", un singur punct); celor mai puțin folosite (de exemplu "q"), le-a asociat semnalele cele mai lungi.
Alfabetul inventat de Morse a simplificat trimiterea de mesaje telegrafice, acestea putând fi scrise sub forma de puncte și linii sau semnalizat cu lumini intermitente sau cu semnale radio. Apelul internațional de pericol, SOS - 3 puncte, 3 linii, 3 puncte - a fost introdus în 1912, la 40 de ani după moartea lui Morse. Expresia des folosită de acesta, "Save Our Souls"( "salvați sufletele noastre"), a apărut ceva mai târziu.
Surse: Soluții practice pentru probleme de zi cu zi, Reader's Digest, București, 2007
|title=
(ajutor)