În lumea lui Al treilea om, există un întreg univers de posibilități și descoperiri de explorat. Fie că vorbim despre viața unei persoane, despre un anumit subiect, despre o dată istorică sau despre orice alt aspect al vieții de zi cu zi, Al treilea om trezește pentru noi un interes care ne determină să dorim să aprofundăm misterele sale. . Acest articol încearcă să pătrundă în lumea Al treilea om, analizând diferitele sale fațete și oferind o viziune amplă și detaliată a acestuia. Indiferent de conexiunea noastră cu Al treilea om, suntem siguri că studiul acestuia ne va aduce o mai mare înțelegere și o îmbogățire personală.
Al treilea om (engleză: The Third Man) este un film noir britanic din 1949 cu Joseph Cotten, Alida Valli, Orson Welles și Trevor Howard. Este regizat de Carol Reed. Filmul este notabil pentru atmosfera sa cinematografică, interpretarea actorilor și pentru coloana muzicală unică.[7] Scenariul este scris de Graham Greene, care a publicat ulterior o nuvelă cu același nume (pe care a scris-o inițial pentru a pregăti scenariul acestui film). Anton Karas a scris și a realizat coloana sonoră, care include doar sunete produse de țiteră; muzica sa "The Third Man Theme" ("Tema din Al treilea Om") dominând topurile muzicale internaționale în anii 1950. Filmul este adesea clasat ca fiind printre cele mai bune filme din toate timpurile.
Romancierul de ficțiune pulp, Holly Martins (Joseph Cotten), sosește după al doilea război mondial într-o Vienă care este împărțită în sectoare de către aliații victorioși. În oraș, lipsa de bunuri de consum a dus la o piață neagră înfloritoare. El ajunge în capitala Austriei la invitația unui prieten de-al său de la școală, Harry Lime (Orson Welles), care i-a oferit un loc de muncă. Martins descoperă că Lime tocmai a murit într-un ciudat accident rutier. Din discuțiile pe care le are cu prietenii și asociații lui Lime, Martins observă repede că unele dintre relatările acestora sunt inconsistente, fapt ce-l determină să afle ce s-a întâmplat cu adevărat cu Harry Lime.
Într-un sondaj din 1999 al Institutului Britanic de Film (British Film Institute - BFI) filmul a fost desemnat ca fiind primul cel mai bun dintr-o listă de 100 de filme britanice.[8]
|title=
(ajutor)
|title=
(ajutor)
|title=
(ajutor)
Streaming audio