În acest articol, vom explora impactul pe care Dosarul Ipcress (film) l-a avut asupra societății contemporane. Dosarul Ipcress (film) a devenit un subiect de interes din ce în ce mai mare în ultimii ani, deoarece influența sa acoperă diferite domenii ale vieții de zi cu zi. De la apariția sa, Dosarul Ipcress (film) a generat dezbateri și controverse, precum și a generat schimbări semnificative în modul în care oamenii percep și experimentează lumea din jurul lor. Pe parcursul acestor pagini, vom analiza diferitele fațete ale Dosarul Ipcress (film), examinând implicațiile sale asupra culturii, politicii, tehnologiei, economiei și vieții personale a oamenilor. Folosind o abordare multidisciplinară, acest articol încearcă să facă lumină asupra impactului profund pe care Dosarul Ipcress (film) l-a avut asupra societății moderne.
Dosarul Ipcress[4] sau IPCRESS - Pericol imediat[5] (titlu original: The Ipcress File) este un film britanic de spionaj din 1965 regizat de Sidney J. Furie. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Michael Caine, Guy Doleman și Nigel Green. Scenariul este scris de Bill Canaway și James Doran și se bazează pe romanul lui Len Deighton, The IPCRESS File, din 1962. Filmul a câștigat Premiul BAFTA pentru cel mai bun film britanic în 1966. În 1999 a fost inclus pe locul 59 în lista BFI a celor mai bune 100 de filme britanice ale secolului XX.
Mai mulți oameni de știință de top din Occident au fost răpiți doar pentru a apărea din nou câteva zile mai târziu. Din păcate, fiecărui om de știință i-a fost spălat creierul și este complet inutil. Britanicii își trimit agentul lor, pe Harry Palmer, pentru a investiga cazul. Palmer este surprins de faptul că a fost ales pentru o astfel de misiune (având în vedere trecutul său) și crede că asta se datorează faptului că este considerat dispensabil.
Numele cazului/dosarului este dat de titlul unei cărți descoperite de Carswell: "Induction of Psychoneuroses by Conditioned Reflex under Stress": IPCRESS.
|title=
(ajutor)