Problema Ioan Mihai Cochinescu este un aspect fundamental în viața multor oameni. Impactul său se extinde în diferite domenii, de la sănătate la economie, inclusiv societate și cultură. Ioan Mihai Cochinescu a fost un obiect de studiu și de interes de-a lungul istoriei, iar relevanța sa continuă și astăzi. În acest articol, vom explora diferite aspecte legate de Ioan Mihai Cochinescu, analizând importanța acestuia și aprofundând în implicațiile sale în diverse contexte. În plus, vom examina diferite perspective și abordări care ne vor ajuta să înțelegem mai bine influența Ioan Mihai Cochinescu asupra vieții noastre.
Acest articol sau această secțiune este sub formă de listă și trebuie rescris sub formă de text format din fraze legate. Eticheta a fost introdusă în octombrie 2015
Deși acest articol conține o listă de referințe bibliografice, sursele sale rămân neclare deoarece îi lipsesc notele de subsol. Puteți ajuta introducând citări mai precise ale surselor.
Participă în anii '80 la activitatea unor cenacluri literare bucureștene cunoscute, cum ar fi: Cenaclul de proză "Junimea", condus de criticul Ovid S. Crohmălniceanu, Cenaclul de luni , condus de profesorul Nicolae Manolescu, Cenaclul "I. L. Caragiale" din Ploiești, dar și la unele aproape anonime, din Câmpina, Mizil, Pucioasa sau Cenaclul Literar din Slănic, încercând astfel să anihileze, ca mulți dintre colegii săi optzeciști, efectul nepublicării lor în volume sau reviste literare, ca urmare a cenzurii practicate în epocă. Are apariții sporadice, cu proze scurte, în revistele "Argeș" (1968), "SLAST" (1986) și "Tribuna" (1987). Este scos de către cenzură dintr-un volum colectiv de proze scurte (1986, Editura Cartea Românească).
Participă cu lucrări de artă fotografică la expozitii și concursuri în țară, dar și în Franța, Brazilia, Polonia, ș.a.m.d. (1982 - 1986), obținând prestigioase premii. Publică eseuri, articole și traduceri în revista "Fotografia".
Inventează formele fotoplane și fotospațiale, expuse la Galeriile de Artă Fotografică AAF (București, 1983), Sala Dalles (Bucuresti 1983) și în Polonia (1986). Inițiază în 1987 la Ploiești Primul Salon Național de Eseu Fotografic, ESEF '87.
Debutează editorial după revoluția din 1989, cu romanul Ambasadorul (Editura Cartea Românească, 1991).
În 1993, apare volumul Rock & Depeche. Filmul unui roman (Editura LiberART, Ploiești).
În 1996 apar Visul de iarnă al Isabellei și Insula, (Editura RAO), proze scurte din anii ‘80.
În 2001 apare volumul Tratatul de caligrafie (eseuri, Editura Noel Computers, Ploiești).
În pregătire pentru editare, volumele: Sublimul (studii de estetică, 1994), Alchimia și muzica (2005), Barocul muzical venețian (2005) și monografia Antonio Vivaldi (2005).
Volume publicate
Ambasadorul, București, Cartea Românească, 1991 - roman