În lumea de astăzi, Salvatore Quasimodo a devenit un subiect de interes general. Odată cu progresul tehnologiei și globalizarea, Salvatore Quasimodo a dobândit o relevanță tot mai mare în diferite zone ale societății. Fie în domeniul academic, al muncii, social sau cultural, Salvatore Quasimodo a devenit un subiect de conversație și dezbatere constantă. Importanța Salvatore Quasimodo a condus la desfășurarea a numeroase studii și cercetări asupra acestuia, cu scopul de a înțelege mai bine impactul său și de a găsi modalități de a-l aborda în mod eficient. În acest articol, vom explora semnificația și importanța lui Salvatore Quasimodo în contextul actual, precum și influența sa asupra vieții noastre de zi cu zi.
Salvatore Quasimodo (n. , Modica, Sicilia, Regatul Italiei – d. , Napoli, Italia) a fost un poet și traducător italian. Considerat unul dintre cei mai notabili poeți italieni ermetici, a devenit laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1959, stârnind multiple controverse, mai ales în Italia.
"...pentru poezia sa lirică în care cu o clasică înflăcărare înfățișează experiența tragică a vieții timpului nostru [19]. ."
S-a născut în Sicilia, în 1901, într-o familie de feroviari. Urmează studii de inginerie și desen tehnic, întrerupte în favoarea celor clasice. La terminarea acestora din urmă se stabilește la Florența unde, prin 1927 va începe să colaboreze la revista Solaria care promova reîntoarcerea la realism într-un moment de dominanță a ermetismului.
A lucrat mai întâi ca proiectant tehnic și inginer civil. Cele cinci antologii de poezie au apărut între 1930 și 1938, inclusiv Acque e terre (Ape și pământ, 1930). Acestea i-au stabilit reputația de cel mai important poet ermetic italian. Opera sa complexă este inspirată din simboliștii francezi.
A avut și o atitudine de opoziție discretă față de regimul fascist al lui Mussolini. A participat la numeroase activități anti-fasciste în timpul celui de-al doilea război mondial, ceea ce a dus la încarcerarea lui. Maturitatea poetică a lui Quasimodo și preocuparea lui pentru dilema omului modern i-au adus premiul Nobel pentru literatură din 1959. Stilul lui este marcat de un grad mai mare de claritate și de sensibilitate. Quasimodo a explicat istoria și destinul omului printr-o lamentație fundamentală pentru înfrângerea omului de către un univers ostil. Printre operele lui se numără Dare e avere (A da și a avea) (1966) și Debit și credit (1972).
|title=
(ajutor)
|title=
(ajutor)
|titlelink=
(ajutor)