Sega Mega-CD

În lumea de astăzi, Sega Mega-CD este un subiect care a câștigat o mare relevanță și atenție în diferite domenii. Fie la nivel personal, profesional, social sau politic, Sega Mega-CD a generat dezbateri, controverse și discuții care au captat interesul indivizilor de toate vârstele și mediile. În acest articol, vom explora în detaliu numeroasele fațete ale Sega Mega-CD și impactul său asupra societății actuale. De la origini și până la evoluția sa de astăzi, vom analiza modul în care Sega Mega-CD a ajuns să influențeze modul în care gândim, acționăm și ne raportăm la lumea din jurul nostru. Printr-o abordare holistică și multidisciplinară, acest articol încearcă să ofere o viziune cuprinzătoare și îmbogățitoare despre Sega Mega-CD, pentru a favoriza o mai bună înțelegere și reflecție asupra importanței sale în viața noastră de zi cu zi.

Sega Mega-CD
North American logo
Original North American Sega CD and a model 1 Sega Genesis
North American model 2 Sega CD and a model 2 Sega Genesis
Fabricant Sega
Tip Dispozitiv de consolă de jocuri
Generație A patra generație
Disponibil de la data de
  • JAP 12 decembrie 1991
  • AN 15 octombrie 1992
  • EUR 2 aprilie 1993
CPUMotorola 68000 (12.5 MHz)
Unități Media CD
Unități vândute2,24 milioane
Cel mai bine vândut jocSonic CD (1,5 milioane copii[1][2])
Compatibilitate cu
produsele precedente
Sega Mega Drive
Acest articol conține text în limba japoneză. Fără suport de afișare corespunzător, se pot vedea semne de întrebare, pătrățele sau alte simboluri în loc de Kanji și Kana.

Sega Mega-CD (メガCD?), cunoscută ca Sega CD în America de Nord și CD Aladdin Boy în Coreea de Sud, este o extensie CD pentru consolă de jocuri video Sega Mega Drive, dezvoltată de Sega și lansată pe 12 decembrie 1991 în Japonia, 15 octombrie 1992 în Statele Unite ale Americii și 2 aprilie 1993 în Europa. În România, consola a fost distribuită oficial la mijlocul anilor '90 de către Microrom[3]

Referințe și note

  1. ^ „Official Gallup UK Mega-CD sales chart”. Mega (în engleză). Nr. 17. februarie 1994. 
  2. ^ Guinness World Records 2016: Gamer's Edition (în engleză). . ISBN 9781910561096. 
  3. ^ „Premieră de senzație pentru amatorii jocurilor pe computer. S­O­N­IC E M­IL­E­S m­a­i tari c­a M­ario.­”. Libertatea (1462): 16–17.  soft hyphen character în |title= la poziția 62 (ajutor)