Lacul Dorobanț

În lumea de astăzi, Lacul Dorobanț a devenit un subiect de mare relevanță și interes pentru societate. Odată cu progresul tehnologiei și globalizarea, Lacul Dorobanț a devenit din ce în ce mai important în viața noastră. Implicațiile Lacul Dorobanț sunt diverse și acoperă diferite aspecte ale vieții de zi cu zi, de la politică la economie, inclusiv cultură și societate în general. În acest articol vom explora diferitele dimensiuni ale Lacul Dorobanț și impactul său asupra lumii de astăzi, precum și posibilele soluții și provocări cu care ne confruntăm în legătură cu acest subiect.

Lacul Dorobanţ
Lacul Dorobanţ
Baza nautică de pe Lacul Dorobanţ

Lacul Dorobanț este un lac de baraj artificial de luncă din Câmpia Moldovei, aflat pe teritoriul satului Dorobanț din comuna Aroneanu, în partea de nord-est a municipiului Iași. Are o suprafață de circa 70 hectare și este construit pe Râul Ciric [1], fiind alimentat în cea mai mare parte cu ape provenite din precipitații.

Lacul Dorobant este administrat din 2018 de societatea Enpi Lake Fishing SRL Iași

Lacul este proprietate publică a statului utilizat de Federația Română de Canotaj. Pe lacul Dorobanț este amenajată o bază nautică de canotaj. În primăvara anului 1997, aceasta a fost declarată Centru de pregătire olimpică la canotaj, aici antrenându-se 30 sportivi din lotul național de juniori II. În anul 1998 a fost organizată pe lac Balcaniada de canotaj pentru juniori [2].

Note

  1. ^ Cristian Chelaru, Pavel Gorincioi (coord.) - Iași. Monografie (Ed. Sport-Turism, București, 1980), p. 23
  2. ^ „Evenimentul, 11 februarie 2008 - Baza nautică de la Dorobanț, în centrul unui uriaș scandal financiar. Arhivat din original la . Accesat în .