Lacul Pantelimon

În articolul de astăzi, vom pătrunde în lumea fascinantă a lui Lacul Pantelimon. Timp de secole, Lacul Pantelimon a fost subiect de studiu și dezbatere în diferite discipline și domenii de cunoaștere. Influența sa se extinde la toate aspectele vieții de zi cu zi, de la politică la cultura populară. În acest articol, vom explora diferite perspective și abordări care ne vor ajuta să înțelegem mai bine rolul lui Lacul Pantelimon în societatea noastră actuală. Cu interviuri cu experți, analize detaliate și exemple concrete, vom aprofunda în multele fațete ale Lacul Pantelimon și vom descoperi cum impactul său continuă să modeleze lumea noastră în moduri surprinzătoare.

Lacul Pantelimon
Administrație
Țară/ȚăriRomânia  Modificați la Wikidata
Geografie
Coordonate44°26′52″N 26°11′29″E / 44.4478°N 26.1914°E ({{PAGENAME}})
Suprafața lacului2,6 km²  Modificați la Wikidata
Localizare

Lacul Pantelimon este un lac antropic aflat la limita sectorului 3, din municipiul București, cu orașul Pantelimon din județul Ilfov, România. El are o suprafață de 260 ha, și este amplasat pe râul Colentina.

Pe malul său drept este amenajat Parcul Pantelimon.

Calitatea apei

În urma analizelor apei efectuate de Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) și a Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (A.L.P.A.B.), s-au constatat următoarele:[1]
Pentru lacul Pantelimon, valoarea pH-ului depășește izolat cu doar 0,02, dar nu reprezintă un motiv de îngrijorare, amoniul și nitrații se întâlnesc și ei în limitele normale, iar nitriții depășesc izolat cu 0,063 mg/l. Cadmiul depășește frecvent limita de 5μg/l chiar de 13 ori, plumbul depășește și el limita de 50μg/l, ajungând la valori de 200μg/l și se înregistrează depășiri ale limitei de 100 μg/l în cazul cuprului și o depășire izolată a zincului cu 204,7μg/l. În cazul fosforului limita maximă admisă este depășită de mai multe ori ajungând la valoarea de 9,07 mg/l. Și în cazul lacului Pantelimon se constată prezența streptococilor fecali, a bacteriilor coliforme fecale și a E. coli.

Note

  1. ^ „Stelian Valentin Stănescu: Aspecte ale calității apei râului Colentina pe traseul din municipiul București (România), în Ecoterra, no. 27, 2011” (PDF). Arhivat din original (PDF) la . Accesat în .