Papa Hormisdas

În lumea de astăzi, Papa Hormisdas a devenit un subiect de mare relevanță și interes pentru un public larg. De-a lungul timpului, Papa Hormisdas a câștigat o importanță mai mare în diferite domenii, de la știință, tehnologie, politică, până la cultură și divertisment. Acest articol își propune să exploreze în detaliu și critic diverse aspecte legate de Papa Hormisdas, pentru a oferi cititorului o viziune largă și îmbogățitoare asupra acestui subiect. Printr-o analiză profundă și riguroasă, căutăm să facem lumină asupra diferitelor aspecte ale Papa Hormisdas, abordând implicațiile, evoluția și repercusiunile sale asupra societății actuale.

Hormisdas
Date personale
Născut450 d.Hr. Modificați la Wikidata
Frosinone, Lazio, Regatul Italiei[1][2][3] Modificați la Wikidata
Decedat (73 de ani) Modificați la Wikidata
Roma, Regatul Ostrogot⁠(d)[4] Modificați la Wikidata
ÎnmormântatBazilica Sfântul Petru din Roma Modificați la Wikidata
Căsătorit cuwife of Hormisdas] Modificați la Wikidata
CopiiPapa Silveriu Modificați la Wikidata
ReligieBiserica Catolică[5] Modificați la Wikidata
Ocupațiepreot catolic
scriitor Modificați la Wikidata
Locul desfășurării activitățiiRoma Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba latină[6] Modificați la Wikidata
Activitate
Început de pontificat20 iulie 514
Final de pontificat6 august 523
PredecesorPapa Simachus
SuccesorPapa Ioan I

Papa Hormisdas (n. 450 d.Hr., Frosinone, Lazio, Regatul Italiei – d. , Roma, Regatul Ostrogot⁠(d)) a fost Papă al Romei în perioada 20 iulie 514 - 6 august 523.

Origine

S-a născut în orașul Frosinone, Italia. Înainte de a deveni papă a deținut funcția de diacon și a fost căsătorit, soția îi va muri, iar fiul său avea să devină Papa Silveriu.

Activitate

Printre primele activități ale Papei Hormisdas a fost înlăturarea vestigiilor antipapei Laurențiu, primind în sânul bisericii pe cei care fuseseră excomunicați de schisma internă a Bisericii de Apus.

Următoarea mișcarea a fost îndreptată către Biserica de Răsărit, cu scopul de a stinge schisma existentă încă din 484, din timpul Papei Felix al III-lea care l-a excomunicat pe Acacius, Patriarhul Constantinopolului. Astfel Papa Hormisdas a adus la reconcilierea teologică între Roma și Constantinopol în anul 519 prin intermediul a ceea ce a fost numit "Formula lui Hormisdas".

Note

Legături externe



Predecesor:
Papa Simachus
Hormisdas
514 - 523
Succesor:
Papa Ioan I