Papa Lucius al II-lea

În acest articol, analizăm subiectul interesant al Papa Lucius al II-lea. În acest sens, vom explora diferitele aspecte care fac din Papa Lucius al II-lea un subiect de relevanță și interes astăzi. De la originea și evoluția sa, până la impactul său asupra societății, vom examina în detaliu fiecare aspect al Papa Lucius al II-lea. De asemenea, vom analiza implicațiile pe care Papa Lucius al II-lea le are în diverse domenii, evidențiind importanța sa în domeniile academic, cultural, social și tehnologic. Prin această explorare, vom căuta să punem în lumină nuanțele și complexitățile care caracterizează Papa Lucius al II-lea, oferind o viziune cuprinzătoare care să permită cititorului să înțeleagă amploarea și relevanța sa în contextul actual.

Luciu al II-lea
Date personale
Născutsecolul al XI-lea[1] Modificați la Wikidata
Bologna, Sfântul Imperiu Roman[1] Modificați la Wikidata
Decedat[1] Modificați la Wikidata
Roma, Statele Papale Modificați la Wikidata
ReligieBiserica Catolică[2] Modificați la Wikidata
Ocupațiebibliotecar
preot catolic
scriitor
episcop catolic Modificați la Wikidata
Locul desfășurării activitățiiRoma
Statele Papale Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba latină[3] Modificați la Wikidata
Activitate
Început de pontificat9 martie 1144
Final de pontificat15 februarie 1145
PredecesorCelestin al II-lea
SuccesorEugen al III-lea

Papa Lucius al II-lea, (n. secolul al XI-lea, Bologna, Sfântul Imperiu Roman – d. , Roma, Statele Papale), născut Gherardo (sau Gerardo) Caccianemici dall’Orso la Bologna și a fost al 166-lea papă al Romei.

Înainte de pontificat

Numele său era Gherardo Caccianemici dall'Orso și s-a născut la Bologna la o dată necunoscută. A fost canonic în orașul natal de unde în 1124 a fost creat preot-cardinal cu titlul de Sfânta Cruce în Ierusalim. A fost creat cardinal de papa Honoriu al II-lea. Din 1125 până în 1126 a fost trimis papal în Germania la curtea lui Lothar al III-lea, Împărat al Sfântului Imperiu Roman, unde i-a reprezentat pe papa Honoriu al II-lea și pe papa Inocențiu al II-lea. Tratativelor sale se datorează faptul că Lothar al III-lea a decis să facă două expediții în Italia pentru protejarea papei Inocențiu al II-lea împotriva antipapei Anaclet al II-lea. Drept recunoștință papa Inocențiu al II-lea l-a numit cancelar și bibliotecar pontifical.

Note

  1. ^ a b c Enciclopedia dei Papi]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor)
  2. ^ Catholic-Hierarchy.org, accesat în  
  3. ^ Mirabile: Archivio digitale della cultura medievale 



Predecesor:
Papa Celestin al II-lea
Lucius al II-lea
Succesor:
Papa Eugen al III-lea