În acest articol, vom explora Mai 2020 în profunzime, un subiect care a stârnit mult interes și dezbatere în ultimii ani. De la origini până la impactul său asupra societății actuale, vom examina toate aspectele legate de Mai 2020 pentru a oferi o imagine de ansamblu cuprinzătoare și completă. Prin interviuri, cercetări și analize, vom căuta să înțelegem mai bine acest subiect și influența sa asupra diferitelor domenii ale vieții de zi cu zi. De la relevanța sa în mediul academic până la rolul său în cultura populară, Mai 2020 a captat atenția multora și a generat o serie de întrebări și preocupări pe care vom încerca să le abordăm în acest articol. Alăturați-vă nouă în această călătorie de descoperire și învățare despre Mai 2020!
Acest articol este generat integral pe baza informațiilor din articolul 2020 și este actualizat periodic de un robot. Editările făcute în articol vor fi șterse la următoarea actualizare! Dacă doriți să faceți modificări, editați articolul-sursă.
Mai 2020 a fost a cincea lună a anului și a început într-o zi de vineri.
Evenimente
30 mai: Echipajul navei Dragon 2, astronauții NASA, Robert Behnken și Douglas Hurley, au fost transportați de racheta Falcon 9, fabricată de SpaceX, spre Stația Spațială Internațională.
1 mai: Canada anunță că interzice vânzarea de arme de asalt, la mai puțin de două săptămâni de la cel mai sângeros atac din istoria modernă a țării, când un bărbat din Nova Scoția a ucis 22 de persoane.[1]
2 mai: Spania ușurează restrictiile la nivel național, permițând adulților să iasă în afara caselor între 6 și 10 și 20 până la 23:00.
5 mai: Numărul total de decese la nivel global depășește 250.000, iar numărul de persoane infectate depășește trei milioane jumătate.[2]
11 mai: Institutul Max Planck de antropologie evoluționistă publică rezultatul analizei radiocarbonului și ADN-ului din fosilele care au fost găsite în peștera Bacho Kiro din Bulgaria. Rezultatul arată că fosilele aparțin lui Homo sapiens indicând faptul că oamenii moderni ar fi putut ajunge în Europa cu mii de ani mai devreme decât se credea anterior.[3]
22 mai: Avionul Pakistan International Airlines, care transporta 107 de pasageri, s-a prăbușit lângă aeroportul Karachi. Există cel puțin doi supraviețuitori ai accidentului.
30 mai: Racheta Falcon 9 și capsula Crew Dragon cu cei doi astronauți NASA, Robert Behnken și Douglas Hurley, au decolat spre orbită unde s-a andocat la Stația Spațială Internațională. Misiunea spațială a fost de fapt programată pe 27 mai, dar din cauza vremii nefavorabile, a fost amânată pentru 30 mai.[4]
31 mai: Furtuna tropicală Amanda, prima din acest sezon din Oceanul Pacific, s-a abătut asupra Guatemalei și El Salvador, provocând moartea a cel puțin 14 persoane.
7 mai: Sergiu Dimitrachi, 87 ani, inginer din R. Moldova, specialist în construcția de aparate și sisteme automatizate, membru corespondent al Academiei de Științe (n. 1933)
8 mai: Lúcia Braga, 85 ani, politiciană, asistentă socială și avocată braziliană (n. 1934)
8 mai: Roy Horn, 75 ani, magician și actor american de etnie germană (n. 1944)
9 mai: Little Richard (n. Richard Wayne Penniman), 87 ani, cântăreț, compozitor și muzician american, unul dintre primii muzicieni rock & roll (n. 1932)
9 mai: Traian Tandin, 75 ani, criminalist și scriitor român de romane polițiste (n. 1945)
10 mai: Ion Ceaușescu, 88 ani, inginer agronom, fratele mai mic al lui Nicolae Ceaușescu (n. 1932)
11 mai: Jerry Stiller (n. Gerald Isaac Stiller), 92 ani, actor american de film și TV, tatăl actorului Ben Stiller (n. 1927)
27 mai: Larry Kramer, 84 ani, dramaturg, scenarist și producător american de film, promotor al sănătății publice și activist pentru drepturile persoanelor LGBT (n. 1935)