Biserica reformată din Mărtineni

Astăzi, Biserica reformată din Mărtineni este un subiect de mare relevanță care a captat atenția diverșilor oameni din întreaga lume. Interesul pentru Biserica reformată din Mărtineni a crescut, deoarece impactul său acoperă mai multe aspecte ale vieții de zi cu zi. În acest articol, vom explora în detaliu diferitele fațete legate de Biserica reformată din Mărtineni, de la originea și evoluția sa până la influența sa asupra societății actuale. În plus, vom examina implicațiile și consecințele pe care Biserica reformată din Mărtineni le are în diferite domenii, precum și perspectivele de viitor care sunt preconizate în jurul acestui fenomen. Fără îndoială, Biserica reformată din Mărtineni este un subiect care merită atenția și analiza noastră, așa că este relevant să ne adâncim în complexitatea sa pentru a înțelege adevărata sa amploare.

Biserica reformată
Poziționare
Localitatesat Mărtineni; comuna Catalina
Țara România
Adresa66
Edificare
Data începerii construcțieisec. XV
Data finalizăriisec. XVIII-XIX
Clasificare
Cod LMICV-II-m-A-13240
Cod RAN64176.03
Biserica din depărtare

Biserica reformată din Mărtineni este un monument istoric aflat pe teritoriul satului Mărtineni; comuna Catalina.[1] În Repertoriul Arheologic Național, monumentul apare cu codul 64176.03.[2]

Localitatea

Mărtineni (în maghiară Kézdimartonfalva) este un sat în comuna Catalina din județul Covasna, Transilvania, România. Se află în partea central-estică a județului, în Depresiunea Târgu Secuiesc. Prima atestare documentară este din anul 1407, sub numele de Martonfalva.

Biserica

Patronul vechii biserici catolice, construită în secolul XV, era Sfântul Martin. Biserica a fost transformată în secolele XVIII-XIX. Tavanul casetat al bisericii reformate are o parte vestică realizată în 1754, în perioada Renașterii târzii. Casetele baroce din partea de est au fost pictate la momentul extinderii bisericii, în 1824. Turnul bisericii a fost construit în 1778[3].

Note

  1. ^ „Ministerul Culturii - Lista Monumentelor Istorice” (PDF). Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 
  2. ^ Repertoriul Arheologic Național, CIMEC
  3. ^ nhd.ro, Református templom | Kézdimartonfalva, virtualisszekelyfold.ro 

Vezi și

Legături externe

Imagini din exterior