Biserica romano-catolică din Glăjărie este un subiect care a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume. De la apariția sa, a generat dezbateri, controverse și a făcut obiectul a numeroase studii și cercetări. Impactul său asupra societății a fost profund, iar relevanța sa rămâne la fel de actuală ca și la începuturile sale. În acest articol, vom explora în detaliu diferitele fațete ale Biserica romano-catolică din Glăjărie, de la origini până la situația sa actuală, precum și posibilele sale implicații pentru viitor. Printr-o analiză profundă și obiectivă, vom încerca să facem lumină asupra acestui subiect care a influențat atât de mult în diferite aspecte ale vieții moderne.
Biserica romano-catolică din Glăjărie este un lăcaș de cult aflat pe teritoriul satului Glăjărie, comuna Gurghiu, județul Mureș. A fost construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea.
Glăjărie (în maghiară : Görgényüvegcsűr) este un sat în comuna Gurghiu din județul Mureș, Transilvania, România. Prima mențiune documentară este din anul 1760 [1].
Pentru muncitorii aduși din Moravia, Silezia și din Secuime ca să lucreze la fabrica de sticlărie din localitatea recent apărută, în anul 1781 a fost construită o capelă din lemn, ca să nu fie nevoiți să se deplaseze 10 km până la biserica din Gurghiu. În anul 1789 a fost construită actuala biserică, ce are hramul Sfântului Ioan de Nepomuk. În anul 1900 a fost ridicată la rang de parohie[2]. Într-o localitate cu o populație majoritar maghiară, catolicii sunt preponderenți.