În acest articol, vom explora istoria fascinantă a 22 decembrie, de la origini până la impactul său asupra societății moderne. 22 decembrie a fost o figură relevantă în cultura populară de zeci de ani, captând atenția și interesul oamenilor de toate vârstele. De-a lungul anilor, 22 decembrie a evoluat și a luat diferite forme, dar influența sa rămâne de netăgăduit. În acest articol, vom examina modul în care 22 decembrie a modelat modul în care vedem lumea și modul în care moștenirea ei trăiește astăzi. Alăturați-vă nouă în această călătorie prin timp și descoperiți impactul durabil al 22 decembrie asupra societății noastre.
22 decembrie este a 356-a zi a calendarului gregorian și a 357-a zi în anii bisecți. Mai sunt 9 zile până la sfârșitul anului.
În 22 (respectiv 21) are loc solstițiul de iarnă în emisfera nordică și solstițiul de vară în emisfera sudică. Solstițiul de iarnă este, cînd înălțimea soarelui deasupra orizontului și intervalul diurn sînt minime (la sud de cercul polar de sud, soarele nu răsare și se află la unghiul maxim sub orizont). Este ziua anului cu lumina zilei cea mai scurtă în emisfera nordică, și cea mai lungă în emisfera sudică.
Evenimente
0401: Este ales Papa Inocențiu I, singurul papă care i-a succedat tatălui său în funcție.[1]
1974: Casa fostului prim-ministru britanic Edward Heath este atacată de membrii IRA.
1989: Revoluția Română: După o săptămână de demonstrații populare și reprimari sângeroase, Nicolae Ceaușescu și soția sa Elena fug din București cu un elicopter în timp ce protestatarii izbucnesc în urale.[5]
1646: Petru Movilă, teolog, om de cultură, mitropolit al Kievului, sprijinitor al tiparului în spațiul românesc și fondator a mai multe tipografii (n. 1596)
^History, Art & Archives, U.S. House of Representatives. „An 1851 Library of Congress Fire”. United States House of Representatives. Accesat în .Mentenanță CS1: Nume multiple: lista autorilor (link)
^Kazuhiro, Takii (). Itō Hirobumi Japan's First Prime Minister and Father of the Meiji Constitution. Tradus de Manabu, Takechi. London: Routledge. p. 52. ISBN978-0-41583-886-3.