În lumea de astăzi, 30 aprilie este un subiect care a căpătat o mare relevanță și a devenit un obiect de interes pentru un spectru larg al societății. De la apariția sa, 30 aprilie a stârnit dezbateri, reflecție și curiozitate în diferite domenii, generând opinii contradictorii și poziții diverse. De-a lungul timpului, 30 aprilie a evoluat și a căpătat diferite nuanțe, devenind un fenomen care pătrunde în diferite aspecte ale vieții de zi cu zi. Prin urmare, este pertinent să abordăm în detaliu și exhaustiv diferitele aspecte din jurul 30 aprilie, explorând originile sale, implicațiile și impactul său asupra mediului în care își desfășoară activitatea. În acest sens, acest articol urmărește să pătrundă în universul captivant al lui 30 aprilie, analizând multiplele sale aspecte și oferind o viziune panoramică care contribuie la îmbogățirea cunoștințelor pe această temă incitantă.
1803: SUA cumpără de la Franța teritoriul Louisiana în schimbul sumei de 80 milioane franci-aur.
1844: Alexandru Ioan Cuza s-a căsătorit cu Elena Rosetti-Solescu, fiica cea mare a postelnicului Iordache Rosetti și a Catincăi Rosetti, născută Sturdza. Cu acest prilej, Cuza a refuzat să primească țiganii robi trecuți în lista dotală a soției, fiind astfel primii care au acceptat hotărârea Adunării Obștești din 31 ianuarie1844, de dezrobire a țiganilor.
1896: Se adoptă Legea învățământului primar și normal-primar (Legea Poni). Prin aceeași reglementare se înființează Casa Școalelor, care va avea în atribuție administrarea fondurilor destinate construirii de edificii școlare și achiziționarea mobilierului aferent.
1897: Mihail Sadoveanu a debutat în ziarul umoristic "Dracul" din București. Sub pseudonimul Mihai din Pașcani, viitorul romancier publica schița umoristică de 40 de rânduri sub titlul "Domnișoara Mxxxx Falticeni".
1937: În Filipine a avut loc un plebiscit referitor la dreptul femeilor de a vota. Au putut participa doar bărbații care, în majoritate (peste 90%), au fost de acord ca femeile să se bucure de acest drept.
1948: A fost creată Organizația Statelor Americane (OSA). Această organizație internațională guvernamentală își are sediul la Washington, D.C. (membri: 35 de state și 24 de observatori permanenți; obiective: securitatea continentală; soluționarea pașnică a conflictelor dintre statele membre).