În acest articol vom explora viața și munca fascinantă a lui 6 iulie, o persoană care a lăsat o amprentă de neșters în istorie. De la începuturile umile și până la punctul culminant al carierei sale, 6 iulie s-a dovedit a fi un adevărat lider și vizionar în domeniul său. Pe parcursul acestor pagini, vom examina moștenirea și contribuțiile sale, precum și impactul pe care l-a avut asupra societății și asupra lumii din jurul său. 6 iulie este un personaj demn de studiu și admirație, iar prin acest articol, sperăm să oferim o perspectivă mai profundă asupra vieții sale și a impactului său asupra istoriei.
1413: Prima mențiune documentară a Episcopiei Rădăuților.
1415: A fost ars pe rug reformatorul religios cehJan Hus (condamnat ca eretic); erou național al poporului ceh; creator al limbii literare cehe („De orthographia boemica") (n.~1369).
1600: Mihai Viteazul se intitulează într-un hrisov „domn al țării Românești și Ardealului și a toată țara Moldovei", confirmând, documentar, prima unire politică a celor trei țări române (unirea efectivă fusese realizată la sfârșitul lunii mai 1600).
1785: Dolarul american este ales în unanimitate ca monedă pentru Statele Unite ale Americii. Este prima dată când un stat adoptă un sistem de monedă zecimal.
1885: Savantul francezLouis Pasteur a folosit pentru prima dată vaccinul antirabic. Pacientul este Joseph Meister, un băiat care a fost mușcat de un câine turbat.
1919: Dirijabilul englezesc R34 aterizează la New York, după o călătorie ce a durat 108 ore. A fost prima traversare a Oceanului Atlantic de către un astfel de aparat de zbor.
1944: Incendiul circului din Hartford, unul dintre cele mai grave dezastre de incendiu din America, a ucis aproximativ 168 de oameni și a rănit peste 700 în Hartford, Connecticut.[2]
1947: Primul avion Dassault MD 315 Flamant a zburat cu succes.
2000: Cele două camere ale Parlamentului federal al Serbia și Muntenegru au adoptat, în ședințe separate, trei amendamente la Constituție, care modifică sistemul de alegere a președintelui țării și diminuează rolul Muntenegrului în cadrul sistemului legislativ de la Belgrad.
2012: Traian Băsescu a fost suspendat din funcția de președinte al României de parlamentarii din cadrul celor două camere reunite ale Parlamentului cu 256 voturi pentru. În urma prezenței la referendum a 46,24% din populația cu drept de vot, rezultatul a fost invalidat deoarece nu a întrunit cvorumul necesar.